Orban deschide lista de candidați PNL la București. Cîmpeanu și Daniel Constantin, recompensați că au votat moțiunea prin care a căzut Dăncilă

Orban deschide lista de candidați PNL la București. Cîmpeanu și Daniel Constantin, recompensați că au votat moțiunea prin care a căzut Dăncilă

Premierul Ludovic Orban va deschide lista de candidați ai PNL București la Camera Deputaților.

Întrebat de jurnaliști dacă el deschide lista de la Capitală, Orban a confirmat: „Normal. Președintele partidului candidează în București”.

Despre faptul că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ar ocupa prima poziţie pe lista candidaţilor PNL Vaslui la Camera Deputaţilor, Orban a spus că încă nu a primit validarea, dar, din câte știe, Tătaru și-a exprimat intenția în acest sens.

ADVERTISING

"Orice ministru care doreşte să candideze are o șansă reală de a fi pe listă", a adăugat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că și pe miniștrii tehnocraţi îi vor susține dacă aceștia vor dori să candideze.

Pe de altă parte, Orban a dat asigurări că Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin vor fi pe lista de candidaţi, pentru că au votat în favoarea moțiunii de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dancilă, Orban ajungând astfel premier.

ADVERTISING

Orban spune că nu are de ce să amâne alegerile din decembrie

Întrebat dacă mai există şanse ca alegerile parlamentare din 6 decembrie să fie amânate, Orban a replicat că nu există un risc suplimentar de infectare dacă totul se va desfășura în conformitate cu regulile aplicate la locale.

„Din punctul meu de vedere, derularea campaniei şi a votului, în conformitate cu regulile care au fost aplicate la alegerile locale, nu prezintă un risc suplimentar de infectare.

În condiţiile în care candidaţii respectă toate normele de protecţie sanitară, în condiţiile în care ziua votului se organizează aşa cum a fost organizată şi la alegerile locale, riscul este foarte mic”, a spus șeful Guvernului.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇