Mai mulţi simpatizanţi USR PLUS îi cer demisia lui Dan Barna, după ce a spus că a obținut un rezultat istoric la parlamentare

Mai mulţi simpatizanţi USR PLUS îi cer demisia lui Dan Barna, după ce a spus că a obținut un rezultat istoric la parlamentare

Mai mulţi simpatizanţi USR au cerut demisia lui Dan Barna de la şefia USR, în comentarii la un mesaj video al acestuia postat pe pagina sa de Facebook.

„Din punctul de vedere al USR-PLUS pot să spun că este un rezultat istoric”, preciza în video Barna, aflat în izolare din cauza infectării cu noul coronavirus.

„Demisia de onoare, dacă aveţi aşa ceva. Fără melodrama dar duceţi partidul pe o linie moartă”, a completat un internaut, duminică seara pe pagina de Facebook a lui Dan Barna.

Altcineva i-a transmis că a tras în jos munca altor oameni şi că ar trebui să renunţe la funcţia de preşedinte al USR.

ADVERTISING

„Domnule Dan Barna, cu respect vă spun, ati greşit ca nu v-aţi retras dupa alegerile prezidenţiale. O spun ca votant Usr+. Ați tras în jos munca multor oameni. De ce? De ce nu puteţi renunţa? Vine un moment când trebuie să acceptați greşelile făcute și să lăsaţi alti oameni să ridice partidul”, i-a transmis o altă persoană.

Şi eu sper sa existe o urma de demnitate și să de demisionați domnule Barna. Unde e azi PSD e și o urmare a felului în care ați condus USR. E timpul ca împreună cu Ghinea să vă asumați esecul usturător de azi. Dacă nu întelegeți nici acum mesajul electoratului vostru probabil că o să îngropați complet partidul”, arată un alt mesaj pe reţeaua de socializare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”15% este un rezultat ruşinos!!”

O altă persoană îi recomandă să rămână în izolare şi să lase politica, precizând că 15% la alegerile parlamentare este un rezultat ruşinos.

Domnul Barna...rămâneţi in izolare şi lăsaţi politica !! Demisia !! 15% este un rezultat ruşinos!!”, scrie un alt internaut.

„Nici acum nu demisionezi?!”, în întreabă altcineva pe Barna.

Un alt om îl întreabă pe liderul USR dacă are demisia pregătită sau iar se va reconfirma intern în câteva zile.

Aveţi demisia pregătită? Sau vă reconfirmaţi iar intern la maxim 5 zile distanţă? Că aveţi «butoanele»”, a scris un alt internaut la postarea lui Dan Barna.

ADVERTISING

Altcineva a comentat: „La europarlamentare au avut 22.4%, acum sunt la 15%, lumea nici nu a mai ieşit la vot dar este clar că Dan Barna nu vrea să plece. Cred că este cazul să luăm partidul înapoi”.

Mesajul care i-a supărat pe simpatizanții USR-PLUS

Din punctul de vedere al USR PLUS pot să spun că este un rezultat istoric, pentru care îi felicit pe colegii mei. Am reuşit în patru ani să arătăm că drumul început în 2016 este un drum corect.

Am reuşit să dublăm acel rezultat şi dacă timp de patru ani, cu aproape 9% am reuşit să facem agenda în Parlament, sunt convins că, cu un rezultat cel puţin dublu, aşa cum arată estimările la acest moment, vom face şi agenda Guvernului. 

Participarea redusă la scrutin arată cât de greu este pentru România să iasă dintr-o logică de pesedism. Victoria de astăzi şi rezultatul de astăzi al USR PLUS este un pas important pe care ne asumăm să îl ducem mai departe în Parlament şi în Guvern”, a spus Dan Barna, în mesajul video.

USR-PLUS e pe locul 3

Biroul Electoral Central a anunțat primele rezultate parțiale ale alegerilor parlamentare 2020. Acestea confirmă exit-poll-urile pentru primele 3 poziții, însă diferențele se măresc între partide. În plus, în ce-i privește pe următorii clasați, surprizele sunt tot mai mari.

Potrivit datelor BEC, deja la ora 00:30 s-a trecut de centralizarea a 50% din voturile exprimate. PSD se află pe primul loc, urmat de PNL și USR-PLUS.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇