Firea: Președintele țării nu recunoaște evidența și forțează o majoritate ultra-fragilă de dreapta

Firea: Președintele țării nu recunoaște evidența și forțează o majoritate ultra-fragilă de dreapta

Faptul că preşedintele Klaus Iohannis „nu recunoaşte evidenţa” şi forţează o majoritate ultra-fragilă de dreapta demonstrează că sfidează votul românilor, este de părere prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea.

„Câştigătorii acestor alegeri sunt românii care au dat un vot de blam actualului Guvern PNL şi preşedintelui ţării care s-a comportat ca un secretar de partid şi nu ca un preşedinte de ţară echidistant şi echilibrat.

Românii au votat în număr mare împotriva unor conducători care au condus dezastruos ţara prin criza sanitară şi au îngropat economia.

ADVERTISING

Faptul că, nici în această seară, preşedintele ţării nu recunoaşte evidenţa şi forţează o majoritate ultra-fragilă de dreapta demonstrează că sfidează votul românilor.

Scorul cel mai mare a fost obţinut de Partidul Social Democrat, care trebuie să propună noul premier. Aşa funcţionează democraţia! Asta înseamnă să respecţi votul exprimat de români", a scris Firea luni pe Facebook.

Castigatorii acestor alegeri sunt românii care au dat un vot de blam actualului guvern PNL si presedintelui tarii care...

Posted by Gabriela Firea on Monday, December 7, 2020

Ea a adăugat că "orice improvizaţie prezidenţială afectează şi mai mult democraţia şi se traduce printr-o palmă prezidenţială" dată electoratului.

ADVERTISING

"Electorat adus de preşedinte şi PNL la vot în plină pandemie, dar, pentru că nu le convine scorul obţinut, i se întoarce spatele. O astfel de aroganţă nu este permisă", a completat ea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că în urma alegerilor parlamentare se cristalizează o coaliţie de centru-dreapta, care va putea să propună un guvern, iar peste câteva zile va convoca la consultări partidele care se vor regăsi în noul Parlament.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇