Ciolacu anunță că săptămâna viitoare Parlamentul va trece legea care permite amânarea alegerilor. Decizia e însă la Iohannis

Ciolacu anunță că săptămâna viitoare Parlamentul va trece legea care permite amânarea alegerilor. Decizia e însă la Iohannis

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis, joi, că Parlamentul va trece săptămâna viitoare legea care permite amânarea alegerilor (pentru că data organizării acestora o stabileşte Parlamentul), care va ajunge astfel la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare, după ce a trecut deja de controlul CCR.

„Noi nu avem o problemă cu data alegerilor, avem o problemă cu prioritățile românilor care acum sunt sănătatea, nu alegerile. Întrebaţi-l pe Orban cum stopezi trendul ascendent. (…)

Legea o să o trecem prin Parlament săptămâna viitoare. Până pe data de 6, când începe campania, legea va fi trimisă la promulgare. Președintele să hotărască ce vrea să facă", a spus Ciolacu.

ADVERTISING

Ciolacu se întreabă ce se întâmplă dacă depășim 6.000 de cazuri noi pe zi de COVID

El a reiterat ideea că organizarea alegerilor în condițiile creșterii cazurilor de coronavirus este o inconștiență.

"Eu aștept ora 13 să vedem dacă nu cumva astăzi depășim pragul de 6.000 de infectări. Dacă noi mai vorbim de alegeri și de campanie ținând cont că avem 6.000 de infectări înseamnă că ceva nu funcționează în România ori președintele și PNL au alte priorități decât sănătatea românilor", a adăugat Ciolacu.

ADVERTISING

Amintim că săptămâna trecută preşedintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare legea adoptată de Parlament prin care Legislativul decide data alegerilor, și nu Guvernul.

În cererea de reexaminare, șeful statului arată că demersurile pentru organizarea alegerilor în data de 6 decembrie, așa cum a stabilit Executivul, sunt avansate: deja s-au depus listele de candidați, au fost aleși judecătorii în birourile electorale și s-au stabilit și buletinele de vot, între altele.

Astfel, argumentează Iohannis, dacă se amână alegerile, ”s-ar putea constitui într-un abuz și o vătămare a drepturilor electorale ale cetățenilor români”.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇