Medicul acuzat de ucidere din culpă este un specialist cu mii de operații la activ. Compresa lăsată în pacienta moartă avea 30x30 cm

Medicul acuzat de ucidere din culpă este un specialist cu mii de operații la activ. Compresa lăsată în pacienta moartă avea 30x30 cm

Medicul acuzat de ucidere din culpă, după ce ar fi uitat o compresă uriaşă într-o pacientă care ulterior a murit, a fost plasat în arest la domiciliu.

Este vorba despre un medic cunoscut şi experimentat de la Institutul Oncologic București, Gabriel Gogescu, specialist în chirurgia oncologică.

„La data de 16 mai a.c., bărbatul de 69 de ani, din Voluntari, cadru medical la un spital din municipiul București, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, a fost prezentat magistraților. Față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru 30 de zile”, a transmis oficial IPJ Dâmbovița, citat de Mediafax.

ADVERTISING

Însă presa a aflat că medicul respectiv are zeci de ani de experienţă şi peste 15.000 de operaţii. Totuşi, ar fi lăsat o compresă de 30x30 cm într-o pacientă pe care a operat-o.

„Domnul Gogescu a fost medicul dânsei. Părea foarte bine la început, se închisese curat. Dar exista o problemă, nu putea să se alimenteze. Tot ce mânca vomita. Am ajuns din nou la urgențe, la Târgoviște. Mama se simțea tot mai rău, operația începea să necrozeze în jurul firelor. La Târgoviște o doamnă doctor s-a gândit să îi facă un CT. Am descoperit că acolo e un corp străin, în paranteză ”pansament” scria. Pansamentul acela avea 30 de cm pe 30 de cm”, a declarat, pentru Observator News, fiul femeii.

ADVERTISING

Intervenţia a avut loc pe 5 decembrie 2022. Iar femeia operată în zona abdomenului avea 73 de ani şi era din Dragomirești. A murit la începutul anului 2023.

Miercuri, chirurgul a fost ridicat din casa lui din cartierul Pipera din Voluntari, iar anchetatorii au făcut percheziţii şi la Institutul Oncologic București.

Deocamdată, Colegiul Medicilor nu s-a pronunțat în legătură cu acest caz.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇