Medicament sub formă de picături, care vindecă hipermetropia

Medicament sub formă de picături, care vindecă hipermetropia

Vederea de aproape se deteriorează la mai toată lumea după 45 de ani. Această tulburare apare pe fondul îmbătrânirii și este determinată de îngroșarea cristalinului, care își pierde elasticitatea. Afecțiunea se poate corecta prin purtarea ochelarilor de vedere de aproape sau a lentilelor de contact ori prin tratamente laser.

O companie farmaceutică a anunțat însă că medicamentele sale experimentale pentru tratarea pierderii vederii de aproape funcționează.

Produsul testat de compania Lenz Therapeutics, cu sediul în San Diego, California, constă în niște picături pentru ochi pe bază de aceclidină. Picăturile, numite pentru moment LNZ100, au arătat o îmbunătățire semnificativă din punct de vedere statistic a capacității pacienților de a vedea detalii la o distanță de 6 metri la trei ore după tratament.

ADVERTISING

Compania a testat picăturile de ochi în cadrul a două studii de eficacitate de șase săptămâni și un studiu de siguranță de șase luni, scrie Reuters.

Studiile au inclus în total 1.059 de participanți cu vârste cuprinse între 45 și 75 de ani.

Tratamentul a contribuit la îmbunătățirea vederii de aproape fără a afecta vederea la distanță pentru 71% dintre pacienți.

Cursa pentru lansarea unui astfel de medicament, sub formă de picături, este foarte strânsă, mai multe companii pregătind în prezent un asemenea produs.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇