Renault Scenic a fost desemnată mașina anului în Europa, la Salonul Auto de la Geneva

Renault Scenic a fost desemnată mașina anului în Europa, la Salonul Auto de la Geneva

Renault Scenic a câștigat titlul de mașina anului 2024 în Europa, în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Mașina electrică s-a situat pe primul loc cu 329 de puncte, înaintea BMW Seria 5 (308 puncte) și Peugeot 3008 (197 puncte), potrivit Auto Design Magazine.

La 27 de ani de la debut, Renault Scenic s-a schimbat radical, transformându-se dintr-un MPV într-un crossover electric.

„Designul Scenic E-Tech Electric servește eficienței, accesibilității și integrării durabile în mediul înconjurător. Este o mașină concepută pentru a permite familiilor să se miște liber, în siguranță și mai responsabil. Liniile sale precise, combinate cu numeroasele detalii de înaltă tehnologie, proiectează această mașină într-o lume modernă, conectată”, explică Gilles Vidal, șeful de design la Renault.

ADVERTISING

Cu o lungime de 4,47 metri, o lățime de 1,86 metri și o înălțime de 1,57 metri, oferă un spațiu interior deosebit și confort pentru toți ocupanții. De altfel, șoferul dispune de un scaun înalt și sigur.

„Este un vehicul puternic, cu o identitate distinctă”, explică Agneta Dahlgren, director de proiect de design.

La fel ca și luminile de zi din față, luminile din spate au fost poziționate ca două săgeți, pe ambele părți ale caroseriei, subliniind prezența vizuală a vehiculului. Când sunt pornite, sunt animate de tehnologia micro-optică, în timp ce, atunci când sunt oprite, creează un efect de plutire.

ADVERTISING

Renault Scenic s-a aflat în fruntea voturilor juriului, format din 58 de membri reprezentând 22 de țări, scrie breakingnews.ie. Fiecare membru al juriului a acordat 25 de puncte pentru cei șapte finaliști selectați dintr-o listă de peste 50 de modele noi de autoturisme care vor ajunge pe piață anul acesta.

Este a șaptea oară când Renault câștigă trofeul Mașina Anului, aflat la cea de-a 61-a ediție.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇