Niciodată nu e târziu să-ți descoperi pasiunea pentru muzică. Cum ajută aceasta creierul

Niciodată nu e târziu să-ți descoperi pasiunea pentru muzică. Cum ajută aceasta creierul

Mai multe studii au analizat efectul muzicii asupra sănătății, oamenii de știință descoperind că a întreține și a hrăni o astfel de pasiune e benefic pentru creier, mai cu seamă în a doua parte a vieții.

O echipă de experți britanici de la Universitatea din Exeter a analizat datele a peste 1.000 de adulți cu vârsta de peste 40 de ani pentru a vedea efectul pe care îl are cântatul la un instrument muzical sau cântatul într-un cor asupra sănătății creierului. Subiecții au susținut și mai multe teste cognitive, se arată în raportul publicat de International Journal of Geriatric Psychiatry.

ADVERTISING

Iar concluziile oamenilor de știință au fost clare: exersatul la un instrument muzical, în special la pian, este legat de îmbunătățirea memoriei și a capacității de a rezolva sarcini complexe, cunoscută sub numele de funcție executivă.

Este și mai important ca acest obicei să nu se piardă pe măsură ce trec anii, se arată în studiul citat de The Guardian.

Și cântatul a fost legat de o mai bună sănătate a creierului, deși acest lucru se poate datora și factorilor sociali – faptul că subiecții făceau parte dintr-un cor sau dintr-un grup.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇