Top 5 beneficii pe care le are cântatul la pian pentru un copil

Top 5 beneficii pe care le are cântatul la pian pentru un copil

Cântând la pian, în copilărie, deschide atât de multe oportunități minunate. Nu numai că îți va ajuta copilul să-și dezvolte și să-și exerseze ritmul, să identifice melodii și note, dar îi poate îmbunătăți și abilitățile de ascultare, coordonarea mână-ochi, concentrarea și chiar încrederea în sine. În plus, actul de a cânta la pian în copilărie poate fi folosit ca o recompensă pentru un comportament bun sau pentru a încuraja un copil timid să iasă din carapace.

Iată 5 beneficii pe care le are cântatul la pian pentru un copil:

  1. Dezvoltă încrederea în sine
ADVERTISING

Când duci copilul la lecții de pian de la o vârstă fragedă, este mai probabil ca acesta să dezvolte o mai bună încredere în sine. Copiii sunt adesea cei mai vulnerabili atunci când se află într-un mediu nou. Acasă, copiii se obișnuiesc foarte repede cu mediul înconjurător, dar într-un mediu nou, trebuie să învețe cum să navigheze în el. Iar a lua lecții de pian, de asemenea, le oferă copiilor un sentiment de realizare care va avea efecte de lungă durată asupra încrederii lor de sine.

  1. Învață ritmul și melodia
ADVERTISING

Un aspect important al învățării oricărui instrument este capacitatea de a identifica și înțelege diferitele părți ale unui cântec. La pian, asta înseamnă să fii capabil să recunoști și să identifici diferitele instrumente care compun o compoziție. În plus, lecțiile de pian îi învață pe copii despre ritm și modul în care acesta se leagă de melodie, lucru extrem de important pentru compozitorii și muzicienii de toate genurile.

  1. Dezvoltă coordonarea mână-ochi

Deși, evident, este important ca cel mic să învețe să citească muzică și să înțeleagă cum este alcătuită o compoziție, ceea ce face un bun muzician este abilitatea de a cânta notele fără nicio greșeală. Acest lucru vine dintr-o bună coordonare mână-ochi, care este dezvoltată prin multă practică. Cântarea cu un metronom poate ajuta la îmbunătățirea acestui lucru, precum și redarea melodiilor suficient de lente încât greșelile să nu fie observate de către alți oameni din cameră. Această abilitate îl va ajuta mult pe copilul tău mult după terminarea lecțiilor de pian și poate fi folosită pentru a îmbunătăți totul, de la jocuri pe computer la atletism.

ADVERTISING
  1. Întărește abilitățile motorii fine

Unul dintre cele mai mari beneficii ale învățării unui instrument este că va ajuta copilul să-și dezvolte abilitățile motorii fine. Acest lucru este vital pentru viitorul lor și nu poate fi făcut într-o clasă de gimnastică. Cântarea unui instrument este excelentă pentru a întări mâinile și degetele copilului. De aceea este important, în cazul în care copilului tău îi place să cânte la pian să îi achiziționezi unul, din selecția de piane digitale de pe Mcmusic.ro, pe care îl poate folosi oricând. Acest lucru este necesar pentru multe lucruri în viitor, de la desen și scriere până la dactilografiere și abilități atletice. 

  1. Ajută la concentrare

Cântarea unui instrument este excelentă pentru a-i întări concentrarea copilului tău, care este adesea necesară la școală. Fie că este vorba să fie capabil să acorde atenție mai multor lucruri în același timp sau să se concentreze pe o singură sarcină în timp ce în mediul înconjurător este haos, această abilitate este crucială când vine vorba de tot ce are de făcut atât la școală, cât și în viață.

În concluzie, cântatul la un instrument ca pianul este o experiență uimitoare care poate ajuta copilul să își dezvolte abilități importante și să devină mai încrezător în sine.