Locuri pe care nu le poți vizita în 2024 și planul B

Locuri pe care nu le poți vizita în 2024 și planul B

Turiștii s-au ”răzbunat” anul acesta pentru restricțiile de călătorie impuse din cauza Covid-19, luând cu asalt destinațiile inaccesibile în timpul pandemiei.

Totuși, lumea s-a schimbat în ultimii trei ani și nu toate atracțiile populare au rămas la fel ca înainte, notează CNN, care ne prezintă o listă cu locurile care nu pot fi vizitate în 2024, împreună cu un ”plan B”.

Centrul Pompidou, Paris

Cel mai important muzeu de artă modernă și contemporană din Paris, deschis în 1977, va lua o pauză după Jocurile Olimpice de vară din capitala Franței din această vară, urmând să fie supus unul program de modernizare în valoare de 260 de milioane de euro. Redeschiderea ar urma să aibă loc în 2030.

ADVERTISING

Planul B: Alte două opțiuni de luat în calcul de iubitorii de artă sunt Palais de Tokyo și Musee de Quai Branly.

En raison d'un mouvement social, le Centre Pompidou et la Bpi - Bibliothèque publique d'information sont fermés aujourd'...

Publicată de Centre Pompidou pe Sâmbătă, 23 decembrie 2023

Splash Mountain, Disneyland  Florida și California

Celebra atracție Disney, inspirată de flimul “Song of the South”, criticat pentru că ar prezenta o ”imagine periculos de glorificată a sclaviei”, dispare în forma actuală, urmând să fie redeschisă cu o temă nouă, după filmul ”Prințesa și broscoiul”. 

ADVERTISING

Planul B: Odată cu redeschiderea Asiei, fanii Disney pot vizita parcurile companiei din Japonia și China.

Last Ride on Splash Mountain Disneyland Full POV

Noma, Copenhaga

Faimosul restaurant danez, promotor al bucătăriei ”nordice noi”, își va servi ultimii clienți în 2024. Se va redeschise însă din 2025 ca un fel de bucătărie-laborator pentru inovații culinare și dezvoltarea de noi arome.

Planul B: Alternativa este Central din Lima, Peru, cel mai bun restaurant din lume la ora actuală.

Foto: Noma / Facebook

ADVERTISING

Fantoma de la Operă, New York

După 35 de ani și aproape 14.000 de performanțe, Fantoma de la Operă de pe Broadway a tras definitiv cortina în 2023.

Planul B: Broadway rămâne în continuare un loc atractiv pentru iubitorii de spectacole, cu musicaluri îndrăgite ca Spamalot și Kimberly Akimbo.

Muzeul Pergamon, Berlin

Parte a Insulei Muzeelor din Berlin, aflată în patrimoniul UNESCO, Pergamonmuseum, va fi închis până în 2027, urmând să treacă printr-un complex proiect de modernizare.

Planul B: Vizitatorii pot găsi în apropiere Das Panorama, unde vor fi expuse o parte dintre exponate în timpul lucrărilor de renovare. 

Ein ungewohnter Anblick für uns alle! Die Prozessionsstraße von Babylon 🦁 wurde jetzt für Restaurierungsarbeiten und die...

Publicată de Pergamonmuseum pe Joi, 21 decembrie 2023

Notre-Dame, Paris

Celebra catedrală pariziană se află în plin proces de restaurare ca urmare a incendiului devastator din 2019. Se așteaptă să fie redeschisă în decembrie 2024.

Planul B: Franța nu duce lipsă de biserici, Notre-Dame de la Garde din Marsilia, Catedrala Notre-Dame Strasbourg sau mai moderna Capelă Notre Dame du Haut a lui Le Corbusier fiind doar câteva exemple.

Notre-Dame’s New Spire Graces the Parisian Skyline

About four and a half years after the devastating fire in April 2019, the world-famous Notre-Dame de Paris cathedral has received a new spire. The landmark structure is set to open its doors again in December 2024.

Publicată de DW Travel pe Vineri, 1 decembrie 2023

Parcul Hyatt din Tokyo, Castelul Smithsonian din Washington, DC și podgoria lui Leonardo Da Vinci din Milano sunt alte obiective turistice populare care nu vor fi deschise publicului în 2024.

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇