Parlamentul a votat înăsprirea sancțiunilor pentru demnitarii violenți, într-o ședință cu scandal. Șoșoacă: Pe mine nu mă oprește decât Dumnezeu. Simonis: Era să mă mâncați, doamnă

Parlamentul a votat înăsprirea sancțiunilor pentru demnitarii violenți, într-o ședință cu scandal. Șoșoacă: Pe mine nu mă oprește decât Dumnezeu. Simonis: Era să mă mâncați, doamnă

Plenul Parlamentului a votat marţi, cu 264 de voturi „pentru”, 36 „împotrivă” şi 61 de abţineri, modificarea Regulamentului pentru sancţionarea aleşilor care fac scandal la şedinţele comune ale celor două Camere.

Nici ședința de azi nu a fost lipsită de scandal. Senatoarea neafiliată Diana Şoşoacă a declarat în cadrul dezbaterilor că este o lege anti-Şoşoacă şi că pe ea nu o opreşte decât Dumnezeu şi că preşedintele de şedinţă, Alfred Simonis, va fi sancţionat pentru abuzurile fizice şi psihice la adresa sa.

ADVERTISING

”În ceea ce priveşte acest regulament, ceea ce se întâmplă în acest moment, evident (..) este o lege anti-Şoşoacă. Vă mulţumesc din suflet că mă apreciaţi la asemenea nivel încât să fie nevoie de o lege pentru mine, cred că e a treia sau a patra.

Dacă dvs credeţi că pe mine mă opreşte diminuarea indemniaţiei cu 50% sau limitarea timpului de exprimare la 10 secunde, când mi-aţi interzis să vorbesc şi tot am vorbit şi interzisă sunt în toate ziarele, televizunile, aşa cum aţi comandat dvs, să fiu descalificată din toate punctele de vedere, dar ce să vezi, poporul vă insultă pe voi şi mă apreciază pe mine pentru că nu toată lumea e proastă”, a spus Diana Şoşoacă în plen.

ADVERTISING

Senatoarea i-a acuzat pe cei de la Putere că acţionează împotriva libertăţii de exprimare.

”Vreau să vă spun un singur lucru, pe mine nu mă opreşte decât Dumnezeu, iar voi veţi fi opriţi de poporul român pe care l-aţi îngenunchiat. Abia aştept să fiţi sanctionat pentru toate abuzurile fizice şi verbale pe care le-am suferit!”, a mai spus Diana Şoşoacă.

Alfred Simion, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a răspuns: ”Era să mă mâncaţi, doamnă, ce violenţă contra dvs?”

În noul regulament este prevăzută diminuarea indemnizaţiei până la 50% timp de 6 luni pentru un parlamentar care foloseşte cartela unui alt senator sau deputat ca să voteze.

ADVERTISING

Aceeaşi sancţiune este prevăzută şi pentru:

  • participarea la desfăşurarea unui banner în sala de şedinţe a plenului celor două Camere sau în sălile în care se desfăşoară şedinţele comune ale comisiilor,
  • înregistrarea și transmiterea în direct a şedinţei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, a şedinţei comune a celor două birouri permanente sau a şedinţei comune a comisiilor,
  • violenţă verbală constând în ţipete, injurii, ameninţări, invective sau calomnie la adresa unui alt deputat, alt senator sau alt demnitar.

Modificarea acestui Regulament, vine în contextul unor proteste ale unor parlamentari ai AUR în unele plenuri.

De exemplu, la votul de luni, din plenul reunit, pe proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, senatoarea neafiliată Diana Şoşoacă a fluierat în şedinţă şi a făcut scandal, încercând să oprească dezbaterile.

De asemenea, ea întrerupt declaraţiile de presă ale premierului Marcel Ciolacu de la Parlament, după ce plenul reunit al Camerei şi Senatului a adoptat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarulor.

Şoşoacă l-a făcut dictator pe liderul PSD, „grobian” şi „trădător de neam şi ţară”. În schimb, Ciolacu i-a transmis senatoarei că este „o mincinoasă ordinară”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇