Doi bărbați au ajuns la spital în București, cu o boală rară. Cum cred medicii că s-au infectat

Doi bărbați au ajuns la spital în București, cu o boală rară. Cum cred medicii că s-au infectat

Doi bărbați de 54 și 76 de ani au mers la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” și le-au spus medicilor că nu se simt bine și au nevoie de ajutor.

După analize, medicii au stabilit că bărbații sufereau de botulism. E o boală care apare rar la noi, dar care, netratată, riscă să fie fatală.

Potrivit Digi24, există posibilitatea ca bărbații să fi contractat boala după ce au mâncat conserve contaminate cu bacteria Clostridium botulinum.

Nu e foarte clar în ce condiții s-a putut întâmpla așa ceva. E posibil să fi fost vorba despre conserve făcute în casă și sterilizate incorect.

ADVERTISING

Producătorii din industria alimentară care produc conserve pentru vânzare folosesc, de regulă, aditivi alimentari numiți nitriți.

Ingerați frecvent și în cantități mari, aceștia sunt potențial periculoși pentru sănătate. Dar au rolul de a inhiba dezvoltarea toxinei botulinice în conservele de orice fel, de la mâncarea în cutie metalică până la mezeluri.

Potrivit medicilor, bărbații sunt acum monitorizați.

Purtătorul de cuvânt al unității medicale, medicul Adrian Marinescu, a explicat că – pentru salvarea vieților pacienților cu botulism - important este ca diagnosticarea să se facă cât mai repede, iar tratamentul să înceapă prompt.

ADVERTISING

Printre simptomele de botulism se numără: lipsa de vigoare și chiar letargie, vederea încețoșată, căderea pleoapelor, durerile abdominale, dificultăți în susținerea capului etc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇