250 de copii, prinși în lupta politică dintre Clotilde Armand și majoritatea PNL-PSD. Cum a rămas un colegiu național din centrul Bucureștiului fără curent

250 de copii, prinși în lupta politică dintre Clotilde Armand și majoritatea PNL-PSD. Cum a rămas un colegiu național din centrul Bucureștiului fără curent

Circa 250 de preșcolari și elevi din clasele 0-3 nu merg astăzi la școală, la Colegiul Național de Muzică George Enescu din Capitală, din cauză că nu mai au căldură și lumină.

Iar numărul elevilor afectați riscă să se tripleze curând, dacă nu vor fi achitate facturile la utilități, a precizat pentru Spotmedia.ro directorul instituției de învățământ, profesorul Cristina Sebastian.

Elevii Colegiul Național de Muzică George Enescu au căzut la mijloc, în lupta dintre primarul Clotilde Armand şi coaliţia PNL-PSD.

ADVERTISING

Armand susține că nu mai are bani să plătească utilitățile la școli, din cauză că PSD și PNL nu adoptă bugetul Sectorului 1 pentru anul 2023. De cealaltă parte, PNL spune că Armand ar avea 60 de milioane de lei în conturi, cu care poate plăti cheltuieli curente. Iar dacă nu-i ajung, poate cheltui din excedentul de circa 700 de milioane de lei de anul trecut.

Anterior, viceprimarul Oliver Păiuși (USR) a susținut, însă, că excedentul trebuie să meargă doar către investiții, nu către cheltuieli curente.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Cert este că Primăria Sectorului 1 n-a plătit facturile pentru utilități la timp. În consecință luni, pe 27 martie, sediul din Strada Frumoasei 24 al Colegiului Național de Muzică „George Enescu” a rămas fără electricitate.

„S-a întrerupt energia ieri (luni – n.red.) la ora 14.00. Nu este lumină și nici căldură.

La sediul din Strada Frumoasă nr. 24 sunt circa 250 de preșcolari, la grădiniță, și elevii din clasele 0-3. Este vorba despre circa 250 de copii.

Nu se poate desfășura activitatea fără lumină și fără căldură.

ADVERTISING

S-a întrerupt alimentarea cu energie pentru că nu sunt bani de utilități. Iar dacă nu plătim, urmează să se oprească furnizarea și la sediul din strada Gheorghe Manu 30, unde își desfășoară activitatea 600 de elevi”, a explicat prof. Cristina Sebastian pentru Spotmedia.ro.

Astăzi, pe 28 martie, e ședință a Consiliului Local al Sectorului 1. Clotilde Armand a pus, din nou, proiectul de buget pe ordinea de zi. Iar consilierii PNL și PSD susțin că vor depune amendamente, că vor realoca banii după cum consideră oportun și că vor adopta proiectul de buget.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇