Un comisar șef de poliție de la Direcția Generală Anticorupție, reținut pentru că a cerut 20.000 de euro

Un comisar șef de poliție de la Direcția Generală Anticorupție, reținut pentru că a cerut 20.000 de euro

Un comisar şef de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie a fost reţinut de DNA, pentru că a cerut 20.000 de euro pentru a facilita angajarea unui bărbat şi a soţiei ca asistenţi medicali la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Comisarul Radu Andronache este acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

Acesta urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA relatează ce s-a întâmplat:

ADVERTISING

În perioada aprilie - mai 2021, comisarul şef ar fi pretins de la o persoană (care a devenit martor în dosar) suma de 10.000 de euro din care a primit efectiv 2.000, pentru a-și exercita influența asupra mai multor persoane cu putere de decizie de la București, din cadrul CJ Dâmbovița și de la Spitalul de Urgență Târgoviște pentru a o angaja ca asistent medical la Ambulanța Dâmbovița.

Ulterior, în perioada mai 2021 – iunie 2022, comisarul ar fi pretins de la același martor încă 10.000 de euro din care ar fi primit efectiv, în trei tranșe, 8.000 de euro, pentru a „rezolva” angajarea definitivă a soției lui ca asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

ADVERTISING

Ambele „promisiuni” s-au materializat prin angajarea celor două persoane.

Amintim un caz de la începutul lunii, când o femeie a fost reținută de procurorii DNA Timișoara pentru opt infracțiuni de trafic de influență. Ea ar fi cerut 90.000 de euro pentru angajări în cadrul unor spitale și în Penitenciarul Arad. Iar în decembrie o membră PSD Maramureș a fost reținută pentru că a pretins și primit aproape 10.000 de euro de la diverse persoane, cărora le-a promis că vor promova concursul pentru a fi angajate la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇