Cât cântăresc toate insectele de pe Terra? Un răspuns surprinzător

Cât cântăresc toate insectele de pe Terra? Un răspuns surprinzător

Vezi fluturi ușori, furnici minuscule și tot felul de insecte, asta dacă ești atent, pentru că unele artropode sunt atât de mici, încât adesea trec nevăzute. Dar te-ai întrebat vreodată cât cântăresc toate acestea, la un loc?

Oamenii de știință s-au întrebat și acum au și un răspuns. Așa mici cum sunt ele, insectele cântăresc cât toți oamenii de pe Terra și animalele lor din ferme la un loc, respectiv un miliard de tone, scrie Science Alert, care citează un raport publicat de jurnalul Science Advances.

ADVERTISING

Nici nu e de mirare că au așa un impact major asupra vieților noastre!

Concret, pe planeta noastră există în acest moment circa 10 quintilioane de artropode (1 urmat de 19 zerouri).

Ca o comparație, toți oamenii ar cântări în jur de 287 de milioane de tone, restul fiind animalele pe care le cresc.

Iar mare parte din această biomasă (40%) o reprezintă termitele, spun oamenii de știință de la Institutul de Știință Weizmann, cei care s-au încumetat să facă aceste calcule, pe baza a peste 7.000 de studii anterioare, care au comprimat date despre vietăți de pe întreaga planetă.

ADVERTISING

Tot aceștia mai spun însă că aceste date nu vor fi valabile pentru mult timp, pentru că artropodele, mai ales insectele zburătoare, sunt într-un declin puternic, după cum a explicat autorul studiului, Yuval Rosenberg.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇