Legătura dintre insomnie și durerile de spate - studiu

Legătura dintre insomnie și durerile de spate - studiu

De-a lungul vieții, majoritatea oamenilor suferă de dureri de spate. Cauzele pot fi diverse, dar un studiu recent sugerează că și insomnia le poate provoca.

Realitatea e însă mai complexă, pentru că nu doar insomnia le provoacă, ci și viceversa. Cu alte cuvinte, insomnia provoacă dureri de spate și invers, arată studiul realizat pe 400.000 de subiecți de origine europeană de către cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Zhejiang, China.

Durerea de spate este uneori asociată cu leziuni, probleme cronice ale spatelui, afecțiuni medicale, cu ciclul menstrual sau cu sarcina, dar nu numai. În multe cazuri, identificarea originii durerii lombare este dificilă, scrie Medical Xpress.

ADVERTISING

Unele studii au găsit asocieri între durerea lombară și diferiți factori psihologici și sociali, inclusiv sexul, greutatea corporală, fumat și lista poate continua. Legătura dintre durerile de spate și insomnie e cea mai recentă descoperire a oamenilor de știință, se arată într-un raport publicat de jurnalul Frontiers in Neuroscience.

Studiul de față arată sugerează că există o relație cauzală bidirecțională între insomnie și dureri de spate, fiecare afecțiune cauzând-o pe cealaltă.

”Studiile observaționale anterioare au arătat că durerea de spate coexistă adesea cu tulburările de somn, cu toate acestea, relația cauzală rămâne neclară”, menționează autorii studiului în lucrare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇