Moldova trece la represalii, după ce s-a trezit cu o rachetă picată din cer

Moldova trece la represalii, după ce s-a trezit cu o rachetă picată din cer

Un reprezentant al ambasadei Rusiei la Chişinău a fost declarat persona non grata şi va trebui să părăsească teritoriul republicii, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), după ce în dimineaţa zilei o rachetă rusească a căzut în apropiere de un sat din nordul ţării.

Decizia a fost comunicată ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vaşneţov, în timpul convocării acestuia la sediul ministerului.

MAEIE a subliniat în faţa ambasadorului rus că atacurile cu rachete asupra Ucrainei escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetăţenii Republicii Moldova resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului.

Ambasadorului i s-a spus şi că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv ameninţări tot mai mari pentru securitatea energetică a R. Moldova.

Luni dimineaţă, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localităţii Naslavcea din Republica Moldova, aflată la graniţa cu Ucraina. Nu au fost raportate victime, dar mai multe geamuri ale unor locuinţe au fost sparte.

Autorităţile ucrainene au informat că luni dimineaţă a avut loc un atac rusesc cu drone asupra barajului Dnestrovsc 1, de pe teritoriul Ucrainei, la o distanţă de 10 km de barajul Naslavcea.

Ziua 250 de război: Rachetele lui Putin au lăsat sute de mii de apartamente din Kiev fără curent şi apă. ONU respinge acuzaţiile Rusiei

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇