Rezultate interesante la primele alegeri din Rusia de la începutul războiului. Tot mai multe voci cer demisia lui Putin

Rezultate interesante la primele alegeri din Rusia de la începutul războiului. Tot mai multe voci cer demisia lui Putin

Deputaţii din 18 districte municipale din Moscova, Sankt Petersburg şi Kolpino au cerut demisia preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit unei petiţii.

„Noi, deputaţii municipali ai Rusiei, credem că acţiunile preşedintelui său Vladimir Putin sunt dăunătoare pentru viitorul Rusiei şi al cetăţenilor săi. Cerem demisia lui Vladimir Putin din funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse”, se spune în petiţia postată de Ksenia Thorstrom, deputat local al districtului Semenovski din Sankt Petersburg, potrivit News.ro.

ADVERTISING

Petiţia vine după primele alegeri regionale şi municipale din Rusia de la începutul războiului, care au adus o victorie ce la prima vedere poate părea spectaculoasă pentru candidaţii pro-Kremlin.

„Textul petiţiei este concis şi nu discreditează pe nimeni. Dacă sunteţi deputat municipal şi doriţi să vă alăturaţi, sunteţi binevenit”, a spus Thorstrom, într-o postare pe Twitter, in timp ce în alta susține că sunt peste 100 de semnături.

Consiliul unui district din Moscova (Lomonosovski) a cerut, de asemenea, demisia lui Putin, argumentând: „Părerile dumneavoastră şi modelul dumneavoastră de guvernare sunt fără speranţă depăşite şi împiedică dezvoltarea Rusiei şi potenţialului uman al acesteia”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Săptămâna trecută, deputaţii municipalităţii Smolninskoie din Sankt Petersburg au cerut Dumei de Stat a Federaţiei Ruse să depună acuzaţii de trădare împotriva lui Vladimir Putin. Mai mulţi dintre oficialii respectivi se confruntă acum cu acuzaţii pentru discreditarea armatei ruse, potrivit unei postări pe Twitter a unuia dintre oficialii locali, Nikita Iuferev.

Primele alegeri din Rusia de la invazia în Ucraina

Alegeri pentru guvernatori au avut loc în 14 regiuni din Rusia. Prezența a fost foarte scăzută pentru un astfel de scrutin, cea mai mare fiind în Tambov - 55%, dintre care 44% au susținut că au votat în avans, pe 9 și 10 septembrie. Cea mai mică prezență a fost înregistrată în Yaroslavl - 24,9%, potrivit Meduza.io.

ADVERTISING

În alte 6 regiuni între 9 și 11 septembrie au avut loc alegeri locale parlamentare, prezența variând între 28 și 59%.

Alte 12 regiuni au votat pentru deputați municipali, prezența cea mai mică fiind de 12,43%, în Tver.

Partidul lui Putin, Rusia Unită, a câștigat cu majoritate de voturi în cele mai multe dintre regiuni.

Ziua 201 de război. Aproape tot Harkovul a fost recucerit, o primă reacție a Kremlinului și un avertisment de la Putin despre șomaj


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇