4.000 de câini Beagle, ţinuţi în condiţii mizerabile, urmau să fie cobai de testare

4.000 de câini Beagle, ţinuţi în condiţii mizerabile, urmau să fie cobai de testare

Aproape 4.000 de câini Beagle își caută o nouă casă, după ce au fost salvați în urma celei mai mari operațiuni de salvare a câinilor din SUA.

Erau crescuți în statul american Virginia, iar apoi vânduți pentru a fi folosiți în laboratoare de testare a medicamentelor, scrie BBC.

Compania a fost acum închisă din cauza încălcării drepturilor animalelor, iar organizațiile de caritate caută noi case pentru cățeii salvați.

Compania din Cumberland care creștea cățeii, deținută de Envigo RMS, a fost dat în judecată de către Departamentul de Justiție al SUA, care a acuzat-o de multiple acte de cruzime împotriva animalelor.

ADVERTISING

Inspectorii au descoperit că unii câini erau uciși în loc să primească îngrijiri pentru afecțiuni care puteau fi tratate cu ușurință. De asemenea, erau hrăniți cu alimente infestate cu larve, mucegai și fecale, în timp ce femelele cu pui nu primeau deloc mâncare. Totodată, 25 de căței au murit din cauza expunerii la frig.

Compania a negat acuzațiile, dar a anunțat că închide acea locație și plasează câinii la organizația de caritate pentru drepturile animalelor Humane Society, a raportat CBS News.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇