Ciolacu insistă pe plafonarea preţului la combustibili și modificarea Codului Fiscal „de Evul Mediu”

Ciolacu insistă pe plafonarea preţului la combustibili și modificarea Codului Fiscal „de Evul Mediu”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a insistat luni, la sediul partidului, înainte de şedinţa conducerii, că trebuie plafonate prețurile la carburanți și e necesară modificarea Codului Fiscal.

El a criticat fosta guvernare PNL-USR, susținând că au distrus România și acum vin și contestă „tot felul de tiriplici” măsurile social-democraților.

Cu o zi în urmă, fostul premier Florin Cîţu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că în doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creşterea taxelor, ci au fost eliminate suprataxe şi supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019 şi că PSD este la guvernare de 6 luni şi întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu ştie „ce taxe noi mai doresc PSD-iştii să introducă”.

ADVERTISING

„M-am săturat la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună ce se întâmplă şi cum creionează ei viitorul luminos, şi cât de bună e cota unică care nu mai există în România. E o mutaţie, cu excepţie”, i-a răspuns astăzi Ciolacu.

„Cum este acum, zona carburanţilor, este evident că trebuie venit cu o plafonare clară a preţului, în limite şi să aibă toate firmele o marjă de profit. Nu se poate să rămânem şi să avem reacţie, cum are Consiliul Concurenţei, după 5 ani de zile sau 3 ani de zile”, a mai spus precizat Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a insistat că nu este pusă în pericol funcționarea coaliției și că a discutat inclusiv în această dimineață cu premierul Nicolae Ciucă și relațiile sunt normale.

„Nu nu fac nimic şi nu pun nicio condiţie şi nu pun nicio linie roşie. Invit pe toţi partenerii, că nu sunt doar PNL şi PSD în coaliţie, sunt şi UDMR şi minorităţile, să ne aşezăm la masă, cu specialiştii, cu ministrul Finanţelor. Este timp, stăm o săptămână, dacă este nevoie, 12 ore pe zi, şi închidem şi ieşim cu ceva, ce facem pe termen scurt şi mediu. Eu nu sunt pompier de serviciu, am fost pompier după două guvernări de dreapta dezastruoase. Eu vreau o coaliţie responsabilă şi aşezată”, a mai afirmat Ciolacu.

ADVERTISING

Despre momentul când ar trebui adoptate măsurile, el a afirmat: „Dacă decizia o iei mai repede prin Ordonanţă, prin lege ştim foarte bine că durează cel puţin trei săptămâni, părerea mea e că este o decizie care trebuie luată prin Ordonanţă”.

„Codul Fiscal, ca în Evul Mediu, când Papa emitea anumite bule, unor oameni”

El a precizat că avem „un Cod Fiscal cu excepţii de 64 de miliarde de lei”.

„Nu se mai poate continua, nu o spune numai Marcel Ciolacu, o spun toţi finanţiştii, mai mult, toţi auditorii externi care nu putem spune că sunt social-democraţi. Trebuie făcut ceva în România”, a declarat Ciolacu, precizând că de la aceste principii a pornit aceste discuţii pentru a veni cu ceva predictibil, pe primele şase luni, pe urmă peste un an de zile. 

Potrivit lui Ciolacu, actualul Cod Fiscal „arată precum eram în Evul Mediu, când Papa emitea anumite bule, unor oameni, în urma unor privilegii”. 

„Asta este realitatea în acest moment, sunt excepţii peste excepţii. Jocuri de noroc impozitate cu 1%, companii impozitate cu 1%, alte companii, dacă ai un angajat, ai 1%, dacă ai trei angajaţi, ai 3%, dacă soarele răsare din sud, nu din nord, ai 5%. Nu se poate continua într-un stat normal cu aşa ceva.

Dorim să facem acest lucru? PSD este partener la acest lucru. Nu dorim să facem acest lucru? Le urăm succes şi să vină cu variantele cele mai bune pentru România, dar eu nu pot să nu observ că toate ţările economice dezvoltate au un sistem de impozitare progresiv”, a mai afirmat Ciolacu. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇