Kremlinul e brusc "îngrijorat" pentru soldatul condamnat pe viaţă pentru crime de război

Kremlinul e brusc "îngrijorat" pentru soldatul condamnat pe viaţă pentru crime de război

Kremlinul se declară brusc ”îngrijorat” de soarta soldatului rus Vadim Şişimarin, condamnat luni la închisoare pe viaţă pentru crime de război în Ucraina.

Rusia căuta modalităţi să îi ofere asistenţă, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

”Fără îndoială că suntem îngrijoraţi cu privire la soarta cetăţeanului nostru”, a declarat Dmitri Peskov, citat de BBC.

”Nu avem oportunitatea de a-i proteja interesele pe teren, deoarece instituţiile străine nu au de fapt nicio activitate (la Kiev - n.red.). Dar acest lucru nu înseamnă că nu vom lua în considerare posibilitatea de a face încercări prin alte canale”, a adăugat Peskov, fără a clarifica la ce se referă.

ADVERTISING

Până azi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului s-a rezumat de câte ori a fost întrebat doar să spună că nu deține informații despre caz.

Vadim Şişimarin, un tânăr de 21 de ani, este primul militar rus acuzat de crime de război în Ucraina. Luni, Şişimarin a fost găsit vinovat pentru că a împuşcat un civil neînarmat în regiunea Sumî din nordul Ucrainei şi a fost condamnat de un tribunal de la Kiev la închisoare pe viaţă.

Avocatul său a spus că „este cea mai severă sentință și orice persoană ar contesta-o”. „Voi cere anularea verdictului instanței”, a adăugat apărătorul soldatului rus, citat de BBC.

ADVERTISING

Ziua 89 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇