Comandanții de la Azovstal nu s-au predat. Rușii vor să dărâme combinatul și 60% din clădirile din oraș

Comandanții de la Azovstal nu s-au predat. Rușii vor să dărâme combinatul și 60% din clădirile din oraș

Denis Pușilin, autoproclamatul lider pro-rus din Donețk, spune că marele combinat de la Azovstal, care a servit ca fortăreață pentru apărătorii Mariupolului și pe care rușii l-au bombardat continuu mai bine de două luni de zile, va fi demolat.

Și mare parte din oraș va trebui reconstruită total, spune Pușilin, potrivit căruia 60% dintre case nu mai pot fi salvate.

„Estimările sunt că peste 60% dintre case trebuie demolate și să fie construite altele noi.

În ce privește utilitățile, situația se pare că nu e atât de tragică. Specialiștii care lucrează la repararea rețelei de apă și sunt mai puțin pesimiști acum decât erau când s-au apucat de treabă, după ce am reușit să eliberăm orașul”, a spus Pușilin, potrivit Meduza.io.

ADVERTISING

El a insistat că faleza Mariupolului va fi refăcută, după ce anterior anunțase că orașul va fi transformat în stațiune balneară.

Ziua 84 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Într-o intervenție separată pentru agenţia de presă DAN a separatiştilor din Doneţk, Pușilin a spus că pentru moment, comandanţii de rang înalt de la Azovstal se află în continuare în interiorul oţelăriei şi încă nu s-au predat.

"Nu au părăsit combinatul până acum", a spus el.

Rusia a comunicat miercuri că în total 959 de combatanţi ucraineni, între care 80 de răniţi, au ieşit din tunelurile şi buncărele de la Azovstal şi s-au predat începând de luni, fiind transportaţi în zone controlate de forţele ruse în Donbas.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇