Iohannis participă la consultări cu Biden, după ce Rusia a declanșat bătălia pentru Donbas

Iohannis participă la consultări cu Biden, după ce Rusia a declanșat bătălia pentru Donbas

Președintele Klaus Iohannis va avea marți după-amiază o convorbire cu omologul său american Joe Biden.

Potrivit unui anunț al administrației de la Cotroceni, șeful statului va participa, prin videoconferință, la o rundă de consultări organizată de Biden.

La discuții sunt chemați liderii internaționali, ai UE și ai NATO, tema fiind situația securității regionale.

Luni noapte, președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a anunțat că rușii au pornit ofensiva pentru cucerirea Donbasului, pe care o pregăteau deja de mai multe săptămâni.

ADVERTISING

Bombele au luminat cerul în mai mult localități din est, dar rușii au continuat și atacurile din nord-est asupra Harkovului, din sud, asupra localității Mikolaiv și în sud-est, în Zaporojie.

Ziua 54 de război în Ucraina – desfăşurarea evenimentelor

În Mariupol, apărătorii încă rezistă, chiar dacă rușii continuă bombardamentele. Cei din regimentul Azov spun că invadatorii au început să arunce cu bombe anti-buncăr asupra uzinei în care se refugiază.

„Noi vom lupta. Ne vom apăra. O vom face zilnic. Nu vom renunţa la nimic ce este ucrainean şi nu avem nevoie de ce nu este al nostru”, a spus Zelenski.

ADVERTISING

Discuțiile vin și în contextul în care Rusia a acuzat că în Ucraina luptă mii de mercenari străini, cei mai mulți fiind, potrivit rușilor, din Polonia, SUA, România și Canada. Ministrul rămân al Apărării Vasile Dîncu a negat acest lucru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇