Zelenski critică dur NATO: Toți oamenii care vor muri de azi înainte vor muri și din cauza voastră

Zelenski critică dur NATO: Toți oamenii care vor muri de azi înainte vor muri și din cauza voastră

Într-un nou discurs susținut vineri la miezul nopții, președintele Volodimir Zelenski a condamnat Occidentul pentru că refuză să închidă cerul Ucrainei pentru ruși.

Zelenski a avertizat că agresiunea rușilor va crește în zilele următoare și refuzul Occidentului echivalează cu unda verde pentru Putin să bombardeze în continuare orașele.

”Știind că noi bombardamente și victime sunt inevitabile, NATO totuși alege să nu închidă cerul Ucrainei. Astăzi, conducerea alianței a dat undă verde pentru continuarea bombardamentelor orașelor și satelor ucrainene”, a spus Zelenski, tonul devenindu-i tot mai grav.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE TEXT evenimentele din Ucraina în a 9-a zi de război

”Summitul NATO a avut loc azi. Un summit slab, confuz, care arată că nu toată lumea consideră că lupta pentru libertatea e principalul țel al Europei. (…) Toți oamenii care vor muri de azi înainte vor muri și din cauza voastră. Din cauza slăbiciunii voastre, a lipsei de unitate.

Acesta este NATO pe care l-am dorit? Aceasta e alianța pe care o construiți? Nu o să ne puteți cumpăra cu litri de combustibil la schimb pentru litri din sângele noastru, vărsat pentru Europa noastră comună, pentru libertatea noastră comună și pentru viitorul nostru comun”, a adăugat, vizibil furios și frustrat, liderul ucrainean.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Zelenski a precizat, însă, la final, că NATO este formată din numeroase țări care sunt ”prietenii și partenerii noștri” și au ajutat mult Ucraina din primele zile de război.

Miniştrii de externe din statele NATO, care au participat vineri, la Bruxelles, la o reuniune extraordinară consacrată invaziei ruse în Ucraina, s-au exprimat împotriva creării unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei, solicitată de Kiev.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇