Aplicaţia lui Trump e cea mai descărcată din Apple, în timp ce Curtea Supremă a deblocat ancheta privind asaltul de la Capitoliu

Aplicaţia lui Trump e cea mai descărcată din Apple, în timp ce Curtea Supremă a deblocat ancheta privind asaltul de la Capitoliu

Aplicaţia Truth Social, creată de compania lui Donald Trump, a fost cea mai descărcată aplicaţie din magazinul Apple la scurt timp după ce a fost făcută publică. În paralel, Curtea Supremă a pus capăt încercărilor fostului președinte de a bloca ancheta care îl vizează direct privind asaltul de la Capitoliu.

Aplicația Truth Social a fost descărcată de 170.000 de ori pe magazinul de aplicaţii App Store al Apple, de la lansarea sa duminică seara, potrivit companiei de cercetare Apptopia, transmite Reuters.

ADVERTISING

Lansarea a restabilit prezenţa lui Trump pe reţelele sociale la mai bine de un an după ce acesta a fost interzis de YouTube, Facebook  şi Alphabet, în urma atacului din 6 ianuarie 2021 la Capitoliu al susţinătorilor săi, când a fost acuzat că a postat mesaje care incită la violenţă.

Trump Media & Technology Group (TMTG), compania care se află în spatele Truth Social, se va alătura unui portofoliu în creştere de companii de tehnologie care speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt suprimate pe platforme precum Twitter, Facebook şi YouTube.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În paralel, Curtea Supremă a Statelor Unite a pus capăt în mod formal încercărilor lui Donald Trump de a împiedica trimiterea arhivelor prezidenţiale unei comisii parlamentare însărcinată să clarifice rolul pe care miliardarul l-a jucat în asaltul de la Capitoliu, la 6 ianuarie 2021, relatează AFP.

Curtea ia această decizie după ce i-a respins luna trecută fostului şef de stat cererea de a păstra confidenţialitatea arhivelor Casei Albe pe timpul unei examinări de fond.

Membrii Comisiei ”6 ianuarie” vor să stabilească rolul preşedintelui republican în atacul pe care mii de susţinători ai acestuia l-au declanşat împotriva sediului Congresului, în condițiile în care a fost deschisă o anchetă pentru modul în care Trump folosea documente oficiale: Ar fi înfundat și toaleta Casei Albe cu ele.

ADVERTISING

De asemenea, Trump şi copiii săi sunt obligaţi de instanţă să depună mărturie în ancheta de evaziune fiscală, iar magnatul republican a fost părăsit de contabili, din cauza neregulilor din declarațiile financiare.

Cunoscut ca un apropiat al lui Vladimir Putin, Donald Trump s-a arătat încântat de ”geniul” președintelui rus cu privire la strategia adoptată față de Ucraina, în condițiile în care toate cancelariile occidentale au criticat la unison încălcarea dreptului internațional de către Rusia și agresiunea asupra țării vecine.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇