Trump şi copiii săi sunt obligaţi de instanţă să depună mărturie în ancheta de evaziune fiscală

Trump şi copiii săi sunt obligaţi de instanţă să depună mărturie în ancheta de evaziune fiscală

Un judecător din New York a decis că Donald Trump şi doi dintre copiii săi, Donald Trump Jr. şi Ivanka, trebuie să depună mărturie în cadrul anchetei civile privind practicile fiscale ale grupului său.

După o audiere prin videoconferinţă, judecătorul a respins cererea taberei Trump care dorea să anuleze citaţia să depună mărturie formulată de procurorul Letitia James.

În consecinţă, judecătorul Arthur Engoron i-a ordonat lui Donald Trump „să vină să depună mărturie în termen de 21 de zile de la această decizie” luată joi, adică până la 10 martie. Un ordin care se aplică şi copiilor lui. Cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite (2017-2021) poate contesta această decizie, notează AFP.

În cadrul acestei anchete deschise în 2019, procurorul Letitia James, membră a Partidului Democrat, a anunţat în ianuarie „că a descoperit dovezi semnificative care sugerează că Donald J. Trump şi Trump Organization au evaluat în mod fals şi fraudulos o serie de active”, pentru a obţine împrumuturi, pe de o parte, şi pentru a plăti mai puţine taxe, pe de altă parte.

„Justiţia a învins”, şi-a exprimat imediat satisfacţia Letitia James într-un comunicat, subliniind că „nimeni nu este mai presus de lege”.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇