Trump își lansează rețeaua de socializare: ”Primii patrioţi vor salva America, vor distruge giganţii tehnologici”

Trump își lansează rețeaua de socializare: ”Primii patrioţi vor salva America, vor distruge giganţii tehnologici”

Reţeaua de socializare a lui Donald Trump, „Truth Social„, va fi lansată în această săptămână şi ar urma să fie „pe deplin operaţională” până la sfârşitul lunii martie, la mai bine de un an după excluderea fostului preşedinte american de pe marile platforme de socializare.

„Vom începe să deschidem aplicaţia pentru utilizatorii Apple în această săptămână”, a declarat duminică pentru Fox News Devin Nunes, directorul executiv al Trump Media & Technology Group (TMTG), compania-mamă a noii reţele.

„Cred că până la sfârşitul lunii martie vom fi pe deplin operaţionali, cel puţin în Statele Unite”, a adăugat fostul parlamentar, care a părăsit Congresul la începutul anului pentru a prelua conducerea TMTG.

„Truth Social” (Adevăr social) a fost prezentat de Donald Trump ca o alternativă la Facebook, Twitter şi YouTube, platforme pe care fostul preşedinte a fost interzis după asaltul asupra clădirii Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Donald Trump a fost acuzat că şi-a incitat la violenţă susţinătorii.

Duminică, aplicaţia a fost marcată ca fiind „aşteptată pentru 21 februarie” în magazinele de descărcare a aplicaţiilor mobile.

În Statele Unite, 21 februarie este o zi de sărbătoare dedicată preşedinţilor americani.

De asemenea, în această zi, Donald Trump şi soţia sa Melania au plănuit să vândă 10.000 de NFT (obiecte digitale autentificate), ilustrând momente cheie din mandatul fostului şef de stat republican.

„Vine ADEVĂRUL” .. a scris vineri pe Twitter Elise Stefanik, numărul trei al republicanilor în Camera Reprezentanţilor, referindu-se la formula ameninţătoare „Vine iarna” din serialul Urzeala tronurilor.

ADVERTISING

Ea a postat o captură de ecran a propriului mesaj de pe Truth Beta, versiunea reţelei de socializare aflată în prezent în fază de testare:

"Sunt atât de fericită să fiu pe TRUTH! Mulţumiri preşedintelui @realDonaldTrump pentru calităţile sale de lider. Împreună, primii patrioţi americani vor SALVA AMERICA, vor distruge giganţii tehnologici şi vor proteja LIBERTATEA DE EXPRIMARE!".

"A sosit vremea adevărului", a scris marţi pe Twitter Donald Trump Junior, fiul fostului preşedinte, lângă o captură de ecran a unui mesaj scris de tatăl său pe reţea: "Fiţi pregătiţi! Preşedintele vostru preferat vă va primi în curând".

Potrivit informaţiilor furnizate de mai multe comunicate de presă, grupul dispune de aproximativ 1,25 miliarde de dolari pentru a se lansa pe piaţa deja foarte aglomerată a reţelelor sociale populare în rândul ultra-conservatorilor: Gettr, lansată la începutul lunii iulie de Jason Miller, fost consilier al lui Donald Trump, dar şi Parler şi Gab.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇