Medvedev îi ironizează pe europeni, după ce Germania a blocat Nord Stream2: Bun venit în lumea nouă!

Medvedev îi ironizează pe europeni, după ce Germania a blocat Nord Stream2: Bun venit în lumea nouă!

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a comentat ironic, într-o postare pe Twitter, anunțul cancelarului german Olaf Scholz privind suspendarea autorizării gazoductului Nord Stream2. ”Bun venit în lumea nouă!”, le transmite oficialul rus europenilor.

”Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni să oprească certificarea gazoductului Nord Stream 2. Ei bine, bun venit în lumea nouă, în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz!”,  a scris fostul preşedinte şi premier Dmitri Medvedev, pe Twitter.

ADVERTISING

Urmăreşte LIVE desfăşurarea evenimentelor legate de criza din Ucraina

Cu câteva ore înainte, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat public că a cerut Ministerului Economiei să facă ceea ce este necesar pentru a opri imediat procedura de autorizare a gazoductului, procedură fără de care Nord Stream2 nu poate fi pus în funcțiune.

Decizia cancelarului german vine ca urmare a pasului decisiv făcut luni seara de Rusia privind recunoașterea teritoriilor separatiste din estul Ucrainei, care a revoltat toate statele occidentale, acestea anunțând sancțiuni severe pentru regimul de la Moscova.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇