Și Ţările de Jos își mută personalul ambasadei de la Kiev, de teama unui atac al Rusiei

Și Ţările de Jos își mută personalul ambasadei de la Kiev, de teama unui atac al Rusiei

Ministerul Afacerilor Externe din Ţările de Jos a anunţat că a decis să mute temporar personalul ambasadei de la Kiev la Lvov din considerente de siguranţă.

Decizia a fost luată după avertismentele SUA potrivit cărora Rusia ar putea lansa un atac asupra acestei ţări în orice moment, informează duminică Reuters.

Multe ţări şi-au mutat diplomaţii la Lvov, în partea vestică a Ucrainei, de la Kiev, NATO luând o decizie în acest sens sâmbătă.

Guvernul din Ţările de Jos a îndemnat săptămâna trecută cetăţenii olandezi să părăsească Ucraina, reaminteşte Reuters.

ADVERTISING

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat însă că avansarea în mod repetat de către ţările occidentale a unor date pentru o eventuală invadare a Ucrainei de către Rusia este provocatoare şi poate avea efecte adverse.

Preşedintele rus Vladimir Putin nu va ţine cont de aceste declaraţii, a spus Peskov, adăugând că Moscova face apel la raţiunea partenerilor occidentali.

„Vă îndemnăm să vă puneți întrebarea: ce rost are Rusia să atace pe cineva?”, a spus Peskov, într-un interviu de televiziune difuzat de postul de stat Rossia 1, citat de The Guardian.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇