Cum arată profilul alegătorului AUR: Până în 50 de ani, fără studii superioare, împotriva certificatului verde

Cum arată profilul alegătorului AUR: Până în 50 de ani, fără studii superioare, împotriva certificatului verde

36% dintre votanții AUR au vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, 30% sunt în segmentul 31- 50 de ani, 20% au între 51 și 65 de ani și doar 14% au peste 65 de ani, se arată într-un sondaj realizat de Avangarde, în perioada 20 – 31 ianuarie.

Totodată, potrivit studiului citat de G4Media, 39 la sută dintre ei declară că sunt femei și 61% bărbați.

În ceea ce privește studiile, 62% dintre votanții AUR au liceu sau postliceală, 30% studii sub liceu și doar 8% declară că au studii superioare.

De asemenea, 40% dintre ei sunt angajați, 32% fără ocupație, 14% antreprenori, oameni de afaceri sau patroni și doar 13% pensionari.

ADVERTISING

În ceea ce privește zona geografică a votanților AUR, 25% sunt din Moldova, 45% din Muntenia, Dobrogea, Oltenia și 30% din regiunea Transilvania/ Banat.

Sondajul mai arată că 48% dintre ei provin din mediul rural și 52% din mediul urban.

85% cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită, 80% se declară împotriva certificatului verde la locul de muncă și 65% consideră că vaccinarea împotriva Covid 19 nu este necesară.

Sondajul a fost realizat pe 903 subiecți prin metoda interviurilor telefonice, în rândul celor 18% care declară că votează AUR și are o marjă de eroare de 3,4%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Potrivit unui sondaj realizat INSCOP luna trecută, AUR ar fi crescut chiar la 20,6% în preferințele alegătorilor români, cel mai înalt nivel atins până acum.

Este și singurul partid care a înregistrat o evoluție pozitivă a intenției de vot, în timp ce PSD, PNL și USR sunt în scădere în ultimele luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇