Ministrul Sănătăţii, după incendiul de la spitalul din Ploiești: Avem o suprasolicitare a sistemului medical. Din păcate, nu e ceva nou

Ministrul Sănătăţii, după incendiul de la spitalul din Ploiești: Avem o suprasolicitare a sistemului medical. Din păcate, nu e ceva nou

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, nu se poate pronunţa cu privire la incendiul care a izbucnit joi dimineaţă la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti înainte ca specialiştii să anunţe cauza incendiului.

„Trebuie să aşteptăm cauza incendiului. Nu ar fi corect nici din partea ministrului Sănătăţii, nici din partea altor autorităţi ale statului să dea o cauzalitate posibilă la acest incendiu. (…) Atâta timp cât nu ştim cauza incendiului, atâta timp cât specialiştii nu au spus ce s-a întâmplat, orice soluţie sau orice rezultat pe care ne-am dori să îl spunem nu ar fi corect”, a declarat Cseke Attila.

ADVERTISING

El a subliniat însă că ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical românesc, care din păcate va mai ţine.

”Ceea ce ştim astăzi – şi nu ştim de azi dimineaţă, de la acest incendiu, ci ştim din săptămânile în care suntem – este aceea că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou, din păcate, va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine.

Şi încă o dată, atâta timp cât cauza incendiului nu e stabilită, care poate fi o cauză obiectivă, legat de ceva care nu are o tangenţă cu persoane, dar poate fi şi o cauză subiectivă, ar fi nedorit şi incorect faţă de toţi să stabilim noi, la această dimineaţă, o cauză”, a declarat ministrul interimar al Sănătăţii.

ADVERTISING

Conform acestuia, personalul medical a încercat să stingă incendiul, care a fost lichidat după sosirea echipajelor de pompieri.

„Din informaţiile noastre, infirmiera care are şi arsuri şi a fost transferată la Spitalul Floreasca a încercat să intervină în momentul în care s-a aprins focul şi combinezonul i-a luat foc. Colegii au stins focul, dar a suferit arsuri”, a mai afirmat ministrul.

Iată şi Reacţia lui Cîţu după al 10-lea incendiu de spital, în mandatul său: Nu trebuie să se mai repete!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇