Cum se învață într-o școală ținută deschisă cu forța de ISMB. Raiul Covid (Foto)

Consiliul de administrație al Colegiului Național „George Coșbuc” din București a cerut, vineri, ISMB o păsuire de o săptămână până la revenirea copiilor în bănci.

Gradul de vaccinare în rândul cadrelor didactice este de aproape 80%, însă școala, gimnaziu+liceu, funcționează într-o clădire deloc generoasă ca spatiu, astfel încât este greu asigurat distanțarea elevilor.

Deși ministrul Cîmpeanu a spus repetat că școlile care considera că nu pot funcționa în condiții de siguranță pot cere o perioadă de învățământ online, ISMB nu a acceptat solicitarea Colegiului Coșbuc. Neoficial, motivul invocat a fost că cererea a ajuns prea târziu pentru a mai putea fi discutată și aprobată în ședința de vineri și că ar putea să fie discutată marți.

Fapt este că luni la Colegiul Coșbuc, într-un oraș aflat la o incidență Covid de 9,49 la mie, cursurile se desfășurau inclusiv așa:

Sala de clasă are 38 de metri cubi și 16,6 mp pentru 18 copii (luni au lipsit doi). Copiii nu sunt vaccinați și nici testați.
Aerisirea e foarte dificilă, pentru că geamul se deschide doar parțial. Ușa dă pe un hol de la subsol fără aerisire.

27 de școli și grădinițe din București au început săptămâna online, deși depășesc rata de vaccinare 60%, spune Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

481 de unități de învățământ din București au deschis luni cu prezență fizică, iar în 137 rata de vaccinare e sub 60%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇