O companie de software își ajută angajații să se mute din Texas, după ce a fost interzis avortul

O companie de software își ajută angajații să se mute din Texas, după ce a fost interzis avortul

O companie de software a anunțat că își va ajuta angajații să părăsească Texasul, după intrarea în vigoare a legii avortului.

„Dacă vrei să te muți, te vom ajuta să pleci din Texas. Alegerea e a ta”, a declarat directorul executiv al gigantului software Salesforce, Marc Benioff, pe Twitter, potrivit The Guardian.

În mesajul adresat angajaților, Salesforce, cu sediul central în California, nu a menționat în mod direct Texasul, unde se află aproximativ 2.000 din cei 56.000 de lucrători ai săi. Dar intenția sa era clară.

ADVERTISING

„Suntem alături de toate angajatele noastre. Dacă aveți îngrijorări cu privire la accesul la asistența medicală reproductivă în statul dumneavoastră, Salesforce vă va ajuta să vă mutați imediat”, se mai arată în mesaj.

Anunțul pare să facă parte dintr-o reacție în creștere a marilor companii împotriva legii din Texas, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, după ce instanța supremă din SUA a refuzat să o anuleze.

Curtea Supremă a SUA a respins cererea de a bloca legea adoptată în Texas privind interzicerea avortului după a şasea săptămână de sarcină, fiind o lovitură majoră dată drepturilor la avort.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Joi, procurorul general al SUA, Merrick Garland, a anunțat că dă în judecată Texasul pentru legea „neconstituțională” care interzice avorturile.

Anterior, companiile Lyft și Uber au spus că vor plăti costurile legale ale șoferilor dați în judecată pentru că au transportat femei la spital pentru a face avort.

Totodată, Match Group, care deține aplicația de întâlniri Tinder, și rivalul său Bumble, care are sediu și în Texas, au înființat fonduri pentru angajații care solicită să facă avorturi în afara statului.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇