Cluburile din Anglia au început să ceară la intrare certificatul Covid, mai devreme decât anunțase Boris Johnson

Cluburile din Anglia au început să ceară la intrare certificatul Covid, mai devreme decât anunțase Boris Johnson

Cluburile din Anglia au început să ceară la intrare certificatul de vaccinare împotriva Covid-19.

Este vorba despre certificatele Covid eliberate de NHS, Sistemul Național de Sănătate din Anglia.

Funcționează la fel ca cele digitale din UE - atestă faptul că o persoană este vaccinată antiCovid, fie are un rezultat negativ la un test pentru Covid, fie imunitate dobândită după trecerea prin boală.

Conform BBC, certificatele pot fi obținute de pe aplicația NHS.

Decizia i-a luat prin surprindere pe petrecăreți, în condițiile în care premierul britanic Boris Johnson a anunțat anterior că aceste documente vor fi cerute la intrarea în cluburi sau discoteci abia din luna septembrie.

ADVERTISING

Și oricum măsura nu se aplică doar la cluburi, ci și în cazul altor evenimente care au loc în spații închise și la care participă un număr mare de persoane.

Două cluburi au anunțat că nu așteaptă până în septembrie și că vor cere încă de pe acum certificatele Covid - O2 Ritz din Manchester și Electric Ballroom din Camden.

Cele două vor cere încă din această seară certificatele Covid celor care vor să petreacă în club.

„Pentru primele noastre evenimente din Londra și Manchester o să cerem la intrarea în club certificatele Covid”, au anunțat organizatorii.

ADVERTISING

Alte locații sub marca O2 și administrate de Academy Music Group, care are în jur de 18 locații în Anglia, au anunțat deja că doritorii vor fi obligați să prezinte un certificat Covid la intrare.

Din 19 iulie, barurile s-au redeschis în Marea Britanie, toate regulile de distanţare socială fiind abandonate. Așadar, se pot desfășura tot felul de evenimente cu public la capacitate completă.

Singurele reglementări care rămân în vigoare se referă la izolarea după testarea pozitivă pentru Covid-19, precum şi unele restricţii privind călătoriile internaţionale.

ADVERTISING

Citește și Marea Britanie se pregătește de marea relaxare: Fără mască, fără distanțare și cu toate barurile deschise

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇