Un elicopter militar american a aterizat de urgenţă, într-o intersecţie din Bucureşti (Foto & Video)

Un elicopter militar american a aterizat de urgenţă, într-o intersecţie din Bucureşti (Foto & Video)

Un elicopter militar american a aterizat de urgență, joi dimineață, în Piaţa Charles de Gaulle din București, în sensul giratoriu.

A fost o aterizare forțată, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, l-a informat că a fost vorba despre o defecțiune tehnică.

”Am avut o discutie cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Am fost informat că este vorba despre o defecțiune tehnică. Elicopterul aparține Forțelor Armate americane.

Pilotul a constatat ca pierde altitudine și a hotărât să aterizeze forțat într-un loc pe care l-a considerat sigur. Din informațiile noastre, sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi de iluminat. (...) Va fi ridicat și tramsportat la baza aeriană”, a spus Bode.

ADVERTISING

Elicopterul venea de la baza Kogălniceanu și efectua antrenamente pentru Ziua Aviației, din 20 iulie.

S-a deschis dosar penal

Parchetul Militar a deschis dosar penal în acest caz.

”Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate. Cel mai probabil, va fi o încadrare 349 – 350 Cod Penal, neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa şi securtatea în muncă, dar este doar o estimare”, a declarat Florin Bobin, purtător de cuvânt al Parchetului Militar.

La rândul său, purtătorul de cuvând al MApN, Constantin Spânu, a precizat că o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, va stabili cauzele incidentului.

ADVERTISING

”În cadrul acestui zbor de antrenament, elicopterul de tip Black Howk a raportat o defecţiune tehnică ce a impus aterizarea de urgenţă. Din primele date, nu sunt pagube altele decât cele ce le-aţi văzut – sunt doi stâlpi care s-au dărâmat şi înţeleg că sunt două maşini atinse de aceştia în cădere.

Nu sunt victime în urma acestui incident. Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună, între Forţele Aeriene Române şi Armata Americană, autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor”, a declarat acesta.

Urmează ca elicea elicopterului să fie demontată, iar aparatul de zbor va fi dus la expertiză.

elicopter-autoscara
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea - Inquam Photos / George Calin

Echipajul a anunțat că are probleme, apelul la 112 fiind efectuat la ora 10:15. În urma alertei, polițiștii au oprit traficul și aparatul a reușit să aterizeze pe șosea.

ADVERTISING

Iată video cu momentul aterizării:

Elicopter american aterizat de urgență în București

Până a reușit să aterizeze, elicopterul, un aparat Black Hawk, a zburat la înălțime foarte mică, printre clădirile din zona Bulevardului Aviatorilor.

În aterizare, aparatul de zbor a dărâmat doi stâlpi de iluminat, care au avariat două autoturisme, și a trecut foarte aproape de statuia Aviatorilor.

elicopter-daramat-stalp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
elicopter-stalpi
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nici piloții, dar nici cei aflați pe stradă nu au fost răniți. Poliția a oprit traficul în zonă. Toate mașinile care vin dinspre Piața Victoriei sunt deviate pe Calea Dorobanților.

Raluca Turcan a fost martoră la aterizarea forţată a elicopterului din Bucureşti. Ministrul Muncii a felicitat forțele Ministerului de Interne (condus de Lucian Bode – PNL) pentru modul în care au degajat rapid Piața Charles de Gaulles din Bucureşti.

Însă ministrul PNL nu spune nimic despre pilotul american care a reușit o aterizare în condiții dificile, într-o zonă cu clădiri şi copaci, fără să fie nimeni rănit.

Potrivit armatei americane, soldații sunt de la baza din Illesheim, din Germania, și fac parte din forțele Atlantic Resolve, unități ce staționează prin rotație și organizează exerciții militare în Slovacia, Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și România.

Iată și prima reacţie de la ambasada SUA.

https://www.facebook.com/virsta.gregory/videos/346926326928905/?t=20

La Aviatorilor in intersecție. A aterizat de urgenta un elicopter.

Publicată de Anca Hasegan pe Joi, 15 iulie 2021

Știe cineva ce caută acest elicopter în intersecția de la Aviatorilor? Oare s-o fi aprobat transportul aerian la sol ? ????

Publicată de Valentina Preda pe Joi, 15 iulie 2021

Traficul este blocat in Piata Charles de Gaulle. Motivul aici : un elicopter ce era intr-un exercitiu aviatic a aterizat de urgenta in Piata Charles de Gaulle.#SergiuAnton

Publicată de Sergiu Anton pe Joi, 15 iulie 2021


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇