Mesaj de la Mihai Șora pentru cei care se plâng de kilogramele în plus din carantină: Forța unui om e, în primul rând, cerebrală!

Mesaj de la Mihai Șora pentru cei care se plâng de kilogramele în plus din carantină: Forța unui om e, în primul rând, cerebrală!

Filosoful Mihai Șora a scris vineri pe Facebook despre kilogramele în plus din carantină și oamenii care se plâng de ele.

El spune că mai importantă e sănătatea minții, care ne poate feri de astfel de probleme.

”Văd multă lume comentând kilogramele din carantină, dezechilibrul la care este supus corpul în aceste vremuri… Dar forța unui om e, în primul rând, cerebrală; abia împrejurările-limită te ajută să-ți cunoști mai bine înzestrările, să afli nebănuite detalii în legătură cu tine și la ce nivel te situezi.

ADVERTISING

Totul este, în ultimă instanță, despre sinapse și despre ceea ce neurologii numesc ’plasticitatea’ lor. Pe scurt: despre inteligență și armonia neuronilor. Despre exercițiile minții, acel autocontrol care – aplicat până la infinitezimala ființei – te poate vindeca de bolile cele mai crâncene, feri de intunecimile psihicului, de kilogramele în plus.

Se spune că suntem „programați“ să trăim fără incidente majore de sănătate timp de o sută douăzeci de ani. Este un număr ca oricare altul; îmi imaginez că nu a apărut din senin, chiar dacă studiile de geriatrie sunt recente și nu iau în considerație decât subiecți născuți în secolul XX, evoluând în medii salubre și civilizate (Japonia este, în acest sens, exemplul canonic, de manual).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu m-au interesat, la drept vorbind, niciodată asemenea inventarieri statistice, recomandări, formule de viață ori de prelungire a ei: câte miliarde de oameni pe Planetă – tot atâtea creiere, fiecare cu unica, irepetabila lui alcătuire și consistență”, a scris Șora pe contul său de Facebook.

În finalul postării, filosoful a dezvăluit că are 103 ani, 165 cm și 55 de kg.

Văd multă lume comentând kilogramele din carantină, dezechilibrul la care este supus corpul în aceste vremuri… Dar forța...

Publicată de Mihai ȘORA pe Vineri, 17 iulie 2020

Citește și Mesaj de la Mihai Șora, devirusat și voinic: Mi-ați lipsit!

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇