Bucureștiul a rămas fără toalete publice, în ajun de EURO 2020. Cabinele sunt înfășurate în folie neagră pentru că Primăria nu are bani (Foto)

Bucureștiul a rămas fără toalete publice, în ajun de EURO 2020. Cabinele sunt înfășurate în folie neagră pentru că Primăria nu are bani (Foto)

Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan a renunțat, oficial, joi, la aproape toate toaletele publice automate, pentru că nu are bani să continue contractul în care oricum acumulase are datorii mari față de societatea care le întreține.

Astfel, din cele 130 de toalete existente în București, printr-un nou contract au rămas doar 18. Pe celelalte, prestatorul le-a înfășurat în folie neagră și a lipit pe ele o hârtie pe care scrie ”temporar închis”. Este vorba de acele toalete fixe care se auto-dezinfectează după fiecare folosire.

toalete-sigilate-folie-neagra
Foto: captură Digi24

„Aceste toalete au fost închise pentru că că nu s-a semnat, până la ora actuală, un contract de întreținere și mentenanță. Din cauza, din cele câte știm noi, fondurilor lipsă de la Primăria Capitalei. Pentru a continua activitatea, noi trebuie să avem o putere financiară, pentru că noi plătim curent, apă, consumabile. Și așa mai departe”, a declarat, pentru Digi24, Marin Dumitru, reprezentant al prestatorului de servicii publice.

ADVERTISING

Noul acord-cadru, încheiat cu prestatorul până pe 10 octombrie, prevede ca orașul să beneficieze doar de 18 toalete automate fixe, 64 de toalete ecologice mobile și 46 adaptate pentru persoanele cu dizabilități.

Asta înseamnă că, pe lângă faptul că bucureștenii și cei care vizitează capitala României trebuie să găsească singuri soluții pentru nevoile fiziologice, miile de suporteri care vor veni în curând în București pentru Campionatul European de Fotbal vor fi întâmpinați de ciudatele structuri învelite în folie neagră.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Toalete astfel dezafectate sunt inclusiv în centrul Capitalei, lângă Guvern, dar și peste drum, lângă Muzeul Antipa.

toaleta-ecologica-inchisa-langa-guvern
Foto: captură Digi24

Prestatorul spune că, pentru perioada Euro 2020, va face eforturi să mai mențină deschise până la 20-30 de toalete.

Citește și:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇