Primarul orașului New York anunță redeschiderea completă de la 1 iulie

Primarul orașului New York anunță redeschiderea completă de la 1 iulie

Orașul New York urmează să se „redeschidă complet” pe 1 iulie, după mai mult de un an de restricții impuse de coronavirus, după vaccinarea unui mare procent din cele opt milioane de locuitori ai orașului.

„Suntem pregătiți pentru deschiderea magazinelor, a birourilor companiilor și a teatrelor la capacitate maximă”, a declarat joi primarul Bill de Blasio pe MSNBC și citat de Reuters.

Primarul a declarat că optimismul său cu privire la revenirea iminentă a orașului la normal reflectă succesul unui efort masiv de a face vaccina locuitorii.

ADVERTISING

Potrivit edilului, 6,3 milioane de doze de vaccin au fost administrate în orașul cu aproximativ 8,3 milioane de locuitori.

„Vedem că s-au vaccinat extraordinar de mulți oameni”, a spus el.

Rămâne de văzut în ce măsură planurile primarului se vor potrivi cu cele ale guvernului, care are controlul asupra restricțiilor de funcționare a restaurantelor și a altor afaceri.

Anunțul lui De Blasio vine la o zi după ce guvernatorul orașului New York, Andrew Cuomo, a anunțat o serie de măsuri de relaxare pentru restaurante, terase și baruri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, New York Yankees și Mets permit microbiștilor să participe la meciuri pe baza unui test COVID-19 rapid sau a unei dovezi ale vaccinării înainte de a intra pe stadioane. Desigur, în limita a 20% din capacitate.

Și teatrele de pe Broadway au început să se redeschidă în această lună pentru evenimente speciale, în fața unui public limitat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇