Ministrul de Interne e supărat că uciderea bărbatului de la Pitești zdruncinează încrederea în Poliție

Ministrul de Interne e supărat că uciderea bărbatului de la Pitești <i>zdruncinează</i> încrederea în Poliție

Ministrul de Interne Lucian Bode a comentat, luni, în fața jurnaliștilor, situația de la Pitești, unde un bărbat de 63 de ani a murit prin asfixiere, după ce polițiștii l-au pus brutal la pământ și s-au urcat cu genunchii pe el.

Bode a spus că e o palmă dată sistemului și a stâlcit puțin și limba română, încercând să-și exprime părerea de rău că astfel de incidente afectează increderea românilor în Poliție.

”E regretabil ce s-a întâmplat vineri. Pentru mine, ca ministru, orice misiune încheiată tragic e o palmă dată sistemului de ordine și siguranță publică care zdruncineaza (sic!) încrederea românilor în Poliția Română.

ADVERTISING

Filmul îl cunoașteți, nu-l reiau, e o anchetă penală în curs. Cei vinovați vor plăti. Un lucru să fie foarte clar: fiecare răspunde pentru faptele sale!!, le-a spus ministrul jurnaliștilor care i-au pus întrebări la ieșirea de la ședința Biroului Executiv al PNL.

Bode a spus că ”toți cetățenii sunt egali”, dovadă fiind faptul că doi polițiști au fost reținuți.

”Cetățenii sunt egali, răspunderea este individuală. Nu e corect să punem semnul egal între tragedia de la Pitești și restul acțiunilor desfășurate de Poliția Română.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

E greșit să generalizăm. Zilnic în țară avem mii de intervenții ale Poliției Române care se desfășoară corect, în urma cărora sunt salvate vieți”, a mai spus Bode.

Context

Amintim că tragedia s-a petrecut vineri la prânz. Bărbatul de 63 de ani se afla pe terasa unui restaurant din Pitești, în momentul în care personalul i-a cerut să evacueze zona, pentru că la bucătărie izbucnise un incendiu. Bărbatul a refuzat și angajații au chemat poliția.

În imaginile publicate de presa locală se vede cum întâi la fața locului se prezintă două polițiste, cu care bărbatul se ceartă. Intervin apoi alți trei polițiști, unul îl trântește la pământ și alți doi se suie cu genunchii pe el.

ADVERTISING

Imaginile au amintit de cazul lui George Floyd, afro-americanul ucis de polițiștii americani anul trecut, tot în urma unei tentative de imobilizare. Moartea bărbatului a fost scânteia care a aprins mișcarea Black Lives Matter.

Citește și despre alte scandaluri care au zguduit Poliția Română în ultimul timp:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇