Barna îl contrazice pe Cîțu privind raportarea deceselor Covid: Știa de ieri

Barna îl contrazice pe Cîțu privind raportarea deceselor Covid: Știa de ieri

Vicepremierul Dan Barna vine cu precizări, după ce premierul Florin Cîțu i-a cerut să explice acuzațiile lui Vlad Voiculescu. Fostul ministru al Sănătății a afirmat, vineri dimineață, că decesele COVID raportate de autorități sunt mai puține decât în realitate.

Acum, Barna spune că a aflat despre această problemă de raportare încă de ieri și deja a trimis de atunci prim-ministrului nota de informare pe care i-a cerut-o public azi.

”Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități.

ADVERTISING

Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății.

Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05, a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.

Mai mult decât atât, vicepremierul susține că i-a și spus lui Cîțu, la ședința Guvernului de ieri, despre această situație, iar documentul a și ajuns la premier.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect.

Premierul, ca ministru interimar al Sănătății, mi-a comunicat că va analiza aceste informații”, se mai arată în postarea lui Barna.

Cu toate acestea, premierul Florin Cîțu i-a cerut astăzi aceste explicații lui Dan Barna, deși, se pare, că le avea de ieri.

ADVERTISING

De menționat este că în acest caz a reacționat de curând și Andrei Baciu, secretar de stat în MS căruia Cîțu i-a delegat atribuțiile de ministru interimar al Sănătății.

Chestionat de jurnaliști pe subiect, Baciu a spus că nu poate da detalii, neavând informații în acest sens.

”Eu în ultimele luni am avut atribuții pe campania de vaccinare. Pe asta mă pot pronunța. Doar de o zi am un rol de ministru. Nu am cum să vă dau detalii, atribuțiile mele au fost, până ieri, strict privitoare la campania de vaccinare”, a declarat acesta, vineri după-amiază.

Context

Vlad Voiculescu a susținut, vineri, o conferință de presă de mai bine de 2 ore în care l-a tot atacat pe premier și a lansat și o acuzație extrem de gravă: numărul deceselor raportate de autorități este mai mic decât cel real!

Ca reacție, Florin Cîțu i-a cerut vicepremierului Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătății, să vină cu explicații.

Pe același subiect, poți citi pe SpotMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇