Șoferii cărora li se suspendă permisul din cauza vitezei ar putea amâna o perioadă predarea carnetului

Șoferii cărora li se suspendă permisul din cauza vitezei ar putea amâna o perioadă predarea carnetului

Șoferii cărora li se suspendă permisul de conducere din cauza depășirii vitezei își vor putea amâna, în anumite condiții, aplicarea acestei sancțiuni.

Mai exact, aceștia vor avea posibilitatea să își aleagă o altă perioadă în care li se va aplica sancțiunea pentru fapta constatată de polițistul rutier, potrivit unei propuneri legislative înregistrate recent la Senat, informează Avocat.net.

De precizat este că această amânare poate fi solicitată cel mult o dată pe an, printr-o cerere motivată, adresată organelor de poliție competente.

ADVERTISING

De această prevedere nu vor putea beneficia cei care au fost surprinși la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Propunerea este justificată prin faptul că șoferii profesioniști vor putea stabili astfel cu angajatorul perioada concediului de odihnă, în funcție de intervalul solicitat pentru aplicarea sancțiunii, astfel încât să nu își piardă locul de muncă.

Totodată, această măsură este menită să ajute și șoferii care, în anumite situații, ar avea nevoie să facă mai multe drumuri decât de obicei.

ADVERTISING

“(…) sunt situaţii în familiile conducătorilor auto când apare un eveniment neprevăzut şi nefericit, cum ar fi o înmormântare, sau un eveniment fericit, cum ar fi o nuntă sau un botez, situaţii când este nevoie de multe drumuri cu maşina pentru rezolvarea unor probleme care nu suferă amânare”, se arată în cadrul proiectului.

Pentru a fi adoptat, este nevoie ca proiectul să treacă de ambele Camere ale Parlamentului. Acesta a fost inițiat de deputatul AUR Dorel-Gheorghe Acatrinei.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇