Tragedia de la Victor Babeș: Reprezentantul distribuitorului de ventilatoare a refuzat să intre în TIR-ul ATI

Tragedia de la Victor Babeș: Reprezentantul distribuitorului de ventilatoare a refuzat să intre în TIR-ul ATI

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor a refuzat să intre în unitatea mobilă de la ATI și a părăsit incinta spitalului Victor Babeș. Iar asta deși concentratoarele de oxigen nu mai funcționau iar viețile a opt oameni bolnavi de Covid depindeau de ele.

Potrivit comunicatului DSU, medicii au sesizat echipei tehnice că presiunea în ventilatoarele din container a crescut peste limită. Cineva a venit, a verificat presiunea, dar ventilatoarele au rămas ”în avarie”.

Chemat să rezolve problema aparatelor medicale pe care le-a furnizat, reprezentantul companiei a refuzat să intre în TIR și a plecat, mai spun cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență, care au asigurat instalarea și operaționalizarea unității mobile.

Precizare de presăReferitor la situația petrecută azi, 12.04.2021, la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, amplasată...

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Luni, 12 aprilie 2021

”Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

ADVERTISING

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie.

Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19.

Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR. La acest moment este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă, în cadrul Unității Mobile”, se arată în comunicatul DSU.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Trei oameni și-au pierdut viața după ce o avarie la sistemul de oxigen a oprit funcționarea aparatelor în unitatea mobilă de ATI a spitalului Victor Babeș din București. Alți cinci au fost transferați de urgență în spitalele din capitală.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇