Vești bune: Prima țară cu imunitate de turmă, liber la croaziere și dovada că lupta cu virusul poate fi câștigată la orice vârstă

Vești bune: Prima țară cu imunitate de turmă, liber la croaziere și dovada că lupta cu virusul poate fi câștigată la orice vârstă

Lucruri bune se întâmplă în fiecare zi, chiar dacă uneori se pierd în tăvălugul de vești rele. Astăzi vă vorbim despre o dublu-supraviețuitoare în lupta cu virusul, care a dovedit că poți fi mai puternic decât boala, chiar și la 104 ani.

Mai departe, vorbim despre Israel care a dobândit imunitatea de turmă, adică a vaccinat atât de mult încât îi poate proteja și pe cei care nu se pot vaccina.

Nu în ultimul rând, vorbim din nou de croaziere ca în vremurile bune. Desigur, trebuie să recunoaștem că tot datorită vaccinării am ajuns și aici.

ADVERTISING

Israelul e prima țară care a obținut mult dorita imunitate de turmă împotriva COVID-19

În Israel 71% dintre cetățeni sunt protejați de o posibilă infectare cu coronavirus, relatează israel21c. Așadar, Israelul a obținut așa numita imunitate de turmă, susține un expert de la cel mai mare spital din această țară, Sheba Medical Center.

”Nivelul de imunitate necesar pentru imunitatea de turmă este calculat pe baza ratei de transmitere a virusului. Pentru SARS-CoV-2 este estimat la 65-70 la sută”, spune dr. Eyal Leshem, directorul Institutului pentru călătorii și medicină tropicală Sheba.

ADVERTISING

O femeie de 104 ani a învins coronavirusul de două ori

O femeie din Columbia, în vârstă de 104 ani, a învins coronavirusul pentru a doua oară.

Prima oară, femeia a fost diagnosticată cu COVID-19 în luna iunie 2020. Atunci, ea a fost tratată în azilul din San Jose unde locuia.

A doua oară, aceasta a fost diagnosticată în luna martie a acestui an, după ce a fost vaccinată împotriva coronavirusului.

De data aceasta, bătrâna a fost internată în spital 21 de zile, înainte de a fi externată.

Start la croaziere în Grecia

Operatorul Norwegian Cruise Line (NCL) a anunțat că-și va relua activitatea, după mai bine de un an de la suspendarea serviciilor, și începe cu o croazieră de 7 zile prin insulele grecești cu plecare din portul Pireu, din apropiere de Atena.

ADVERTISING

Plecarea se face pe 25 iulie, cu două condiții: pasagerii să fie complet imunizați și să prezinte un test Covid negativ la îmbarcare.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇