Angelina Jolie a obținut 11,5 milioane de dolari pe un tablou pictat de Winston Churchill (Foto)

Angelina Jolie a obținut 11,5 milioane de dolari pe un tablou pictat de Winston Churchill (Foto)

Tabloul pictat de Winston Churchill pentru a-l dărui fostului președinte american Franklin D. Roosevelt în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial s-a vândut luni seară la licitație, la Christie’s.

Tabloul era deținut de actrița Angelina Jolie, care acum va primi pe el 11,5 milioane de dolari, potrivit CNN.

Intitulat ”Turnul Moscheei Koutoubia”, tabloul prezintă un apus firbinte în Marrakech, Maroc. Acesta a fost una din temele preferate de pictură pentru Chuchill.

tablou-churchill
Foto: site Christie's

”Churchill a vizitat Marocul în 1935 și s-a îndrăgostit de lumina de aici. Considera picturile cu peisaje din această țară cele mai bune lucrări ale sale”, a spus Nick Orchard, care conduce departamentul de artă modernă britanică la Casa de Licitații Christie's din Londra.

ADVERTISING

Suma obținută de Jolie e de mai bine de 3 ori mai mare decât maximul estimat (3,5 milioane de dolari). E de departe cea mai scump vândută lucrare a fostului premier britanic. Recordul anterior fusese stabilit la Sotheby's, cu o lucrare a sa vândută cu 2,7 milioane de dolari.

Nu este foarte clar cum a ajuns tabloul în posesia actriței. Surse citate de CNN susțin că ea l-ar fi primit cadou de la Brad Pitt în 2011. Pitt ar fi cumpărat tabloul de la dealerul de artă Bill Rau, care a dezvăluit CNN că fiul lui Roosevelt vânduse pictura unui regizor, în anii 1960. Tabloul a ajuns apoi în New Orleans, unde a zăcut pe fundul unui dulap pentru mai bine de cinci decenii, înainte de a ajunge la Rau.

pictura-churchill
Foto: site Christie's

”Turnul Moscheei Koutoubia” este singura pictură realizată de Churchill între 1939 și 1945, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fostul premier britanic s-a apucat să picteze după vârsta de 40 de ani, după un eșec într-o bătălie din Primul Război Mondial. A fost prolific ca pictor, în anii ce au urmat finalizând peste 500 de tablouri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇