Coduri portocaliu și galben de viscol și informare de vremea rea pentru toată țara. Cum va fi vremea în București

Coduri portocaliu și galben de viscol și informare de vremea rea pentru toată țara. Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, mai multe atenționări de vreme rea valabile pentru zilele următoare.

Astfel, de dumină de la ora 22:00 până luni la ora 10:00 va fi în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite.

În intervalul menționat, în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80...90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.

ADVERTISING

Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15...20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55...65 de km/h și izolat 70 km/h.

Spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

De asemenea, tot de duminică de la ora 22:00 până luni la ora 10:00 va fi în vigoare și un cod portocaliu de vânt și viscol.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100...120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Informare meteo de vreme rea în toată țara

Luni va fi valabilă și o informare meteorologică de vreme rea valabilă pentru toată țara.

Astfel, de la ora 10:00 până la ora 22:00 vor fi intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte, precum și în regiunile nord-vestice, centrale, sudice și sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăși 55...65 de km/h și izolat 70 km/h.

ADVERTISING

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h. Temporar va ninge în zona de munte și pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

Cum va fi vremea în București

Cerul va avea înnorări, iar în dimineața zilei de luni, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.
În timpul zilei, vremea se va răci, însă valorile termice vor fi în continuare mai mari decât mediile climatologice ale perioadei, astfel
maxima va fi de 7…8 grade.

Vântul se va intensifica treptat după-amiază și seara, când va atinge la rafală viteze în jurul a 55 km/h.

Citește articolele zilei pe Spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇