Radu Nedelcuţ, consilier local USR-PLUS la Sector 2, a povestit pe o rețea socială cum a fost respins un proiect care prevedea organizarea a șase centre de vaccinare în săli de sport din școlile acestui sector din Bucureşti.
„Echipele viceprimarului Alexandra Chirilă au petrecut o luna împreună cu specialiștii DSP luând la pas fiecare clădire publică din Sectorul 2 și evaluând dacă respectă toate criteriile și dacă este un loc sigur și fezabil pentru vaccinare.
Am apelat și la numeroși actori privați încercând să luăm în considerare și spațiile lor. Într-un final, specialiștii DSP au avizat numai 8 locații: două ale DGASPC pe str. Viitorului și Oituz și 6 săli de sport din curtea unor școli.
Aseară (marți – n.red.) Consiliul Local Sector 2 a aprobat cele două locații ale DGASPC dar, cu voturile PNL și PSD, a respins folosirea celor 6 săli de sport ca centre de vaccinare anti-COVID-19. A fost o discuție lungă și plină de încărcătură emoțională, dar nu am reușit să ii convingem, singurii care am votat pentru am fost grupul USR-PLUS. Argumentele date se reduc, în principiu, la 'fără vaccinare în școli'. Degeaba am încercat să le explicăm că nu intră nimeni în școli să prindă și să vaccineze elevi, folosim niște săli de sport exterioare, clădiri separate, pentru vaccinarea populației", a povestit Radu Nedelcuț pe Facebook.
Radu Nedelcut: Treziți-va!
Consilierul local a punctat că nu există soluții perfecte, ideale, centre de vaccinare dedicate, ultra-dotate și că aceasta este situația și, de aceea, trebuie să se ia astfel de decizii.
„Dar noi trebuie să vaccinăm milioane de oameni ACUM, primăvară și vara asta, în condițiile și în clădirile existente. O lună de muncă și vizite cu specialiștii de la DSP au revelat 8 locații necesare și viabile în Sectorul 2.
Să respingem 6 din ele înseamnă să desfășurăm vaccinarea cu frână de mâna trasă. Să ținem copiii închiși în case jumătate de an mai mult decât e nevoie nu înseamnă să le aperi interesele. Mor oameni cu miile în spitale. Treziți-va!”, a punctat consilierul.
Nedelcuț a precizat că decizia Consiliului Local de a permite utilizarea unei săli de sport ca centru de vaccinare nu e obligatorie. Adică atât Ministerul Educației, cât și consiliul de administrație al şcolii respective pot respinge individual folosirea oricăreia din aceste locații.
“Dacă ulterior votului nostru profesorii și părinții unei școli votează să refuze folosirea sălii de sport a școlii ca centru de vaccinare, ei au cuvântul final, mai presus de Ministerul Sănătății, al Educației și al Consiliului Local. Numai ei au aprobarea finală, noi nu putem să ii forțăm.
Deci o formulare corectă ar fi că aseară PNL și PSD nu au votat înființarea unor centre de vaccinare că nu ține numai de ei, ci au votat INTERZICEREA unor centre de vaccinare, și aici au puterea să facă asta”, a încheiat el.
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
A.G.