Iohannis, după prima ședință comună cu o parte din Guvernul Cîțu: Dragi români, vă rog să vă feriți de boală! Restricțiile rămân și în perioada Sărbătorilor

Iohannis, după prima ședință comună cu o parte din Guvernul Cîțu: Dragi români, vă rog să vă feriți de boală! Restricțiile rămân și în perioada Sărbătorilor

Președintele Klaus Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă, joi, în Ajunul Crăciunului, după ce s-a întâlnit cu premierul Florin Cîţu, Raed Arafat şi miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii.

„Am discutat despre pandemie, despre cum va fi de Crăciun în spațiul public și despre campania de vaccinare. Pandemia este din păcate cu noi, în continuare, chiar dacă în ultimele zile avem relativ mai puține persoane infectate, deci nu putem spune că lucrurile stau bine (…) Dragi români, vă rog sa vă feriți de boală și să îi feriți pe ceilalți – nu e de joacă.

ADVERTISING

Cum va fi de Crăciun: Nu vom introduce restricții noi, însă cele care sunt acum în vigoare rămân în vigoare și în perioada Sărbătorilor; nu sunt opționale și vă rog să vă conformați dacă nu vreți să fiți în spital de Crăciun.

În ceea ce privește campania de vaccinare, pot să vă confirm că începe în România și în UE exact pe data de 27 decembrie, duminică. Se începe cu o primă tranșă simbolică, dar apoi vor urma și alte tranșe, până când toată populația va beneficia de vaccin. Vaccinurile sunt sigure, autorizate, verificate. Noi și experții recomandăm tuturor românilor să se vaccineze.

ADVERTISING

În perioada Sărbătorilor aveți grijă de voi, de cei dragi vouă, respectați restricțiile. Vă doresc multă sănătate și Crăciun fericit!”, a transmis șeful statului.

Premierul Florin Cîţu, Raed Arafat şi miniştrii Apărării, Internelor şi Sănătăţii au fost chemaţi joi la Cotroceni pentru o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 24 decembrie a.c., ora 10:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind gestionarea epidemiei de COVID-19, la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîţu, Viceprim-ministrul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anunţat joi dimineață Administraţia Prezidenţială.

ADVERTISING

Este prima ședință de acest fel de la învestirea noului Cabinet condus de Florin Cîţu.

Întrevederea are loc în condiţiile în care în 26 decembrie ar urma să fie adusă în ţară prima transţă de 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, iar din 27 decembrie ar urma să înceapă vaccinarea cadrelor medicale.

Reamintim că Guvernul Cîţu a fost învestit, miercuri, iar noii miniştri au depus jurământul la Palatul Cotroceni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇