Euronews scrie despre o bătrânică de 82 de ani, căutată de Poliția Română: A ascuns cannabis în sarmale, ca să ajungă la nepotul din închisoare

Euronews scrie despre o bătrânică de 82 de ani, căutată de Poliția Română: A ascuns cannabis în sarmale, ca să ajungă la nepotul din închisoare

Elena Mladin, o bătrânică de 82 de ani care este cea mai în vârstă persoană căutată de Poliția Română, a fugit în Australia.

Euronews scrie despre ”onoarea dubioasă” pe care o are femeia – de a fi cea mai în vârstă persoană căutată de autorități.

Elena Mladin a fost condamnată la închisoare pentru trafic de droguri.

Potrivit anchetatorilor, în 2014, femeia a încercat să ascundă cannabis în sarmale. Sarmalele urmau să ajungă la nepotul său, care se afla în închisoare, pentru că a condus fără permis.

Evident, caserola cu sarmale nu a mai ajuns la nepotul femeii, pentru că drogurile au fost descoprite de gardieni.

ADVERTISING

Ancheta deschisă la acel moment a dezvăluit faptul că femeia avea și mai multe droguri la ea acasă. Polițiștii au făcut percheziții la domiciliul acesteia și au găsit aproape 2 kilograme de cannabis ascunse în cuptor, în bucătărie.

În timpul anchetei, Elena Mladin a fost citată de mai multe ori, dar nu s-a prezentat niciodată în instanță.

Înregistrările Tribunalului Județean Mehedinți arată că femeia de 82 de ani fugise deja din țară în Campbelltown, Australia. Poliția a aflat ulterior că bătrâna nici nu are de gând să se întoarcă în România, invocând probleme de sănătate.

ADVERTISING

Elena Mladin a fost condamnată la 4 ani de închisoare pentru trafic de droguri. În urma unui recurs, pedeapsa a fost redusă la doi ani, pentru că inculpata era în vârstă și nu a fost condamnată anterior pentru alte fapte penale.

România are tratat de extrădare cu Australia, dar autoritățile australiene trebuie să facă propria lor anchetă pentru a decide dacă aceasta este necesară.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇