În plină campanie electorală, hackerii chinezi i-au atacat cibernetic pe Donald Trump, J.D. Vance și pe colaboratori ai Kamalei Karris

În plină campanie electorală, hackerii chinezi i-au atacat cibernetic pe Donald Trump, J.D. Vance și pe colaboratori ai Kamalei Karris

Autoritățile americane au anunțat, vineri, că investighează un atac cibernetic atribuit unor hackeri care au legături cu China.

Printre țintele vizate se numără telefoanele fostului președinte Donald Trump și ale candidatului republican la vicepreședinție, J.D. Vance.

Totodată, persoane din echipa de campanie a democraților, inclusiv colaboratori ai vicepreședintei Kamala Harris, au fost și ele ținte ale tentativei de intruziune, arată informațiile obținute de presa americană.

„Guvernul american investighează accesul neautorizat la infrastructura de telecomunicații comerciale de către actori asociați Republicii Populare Chineze”, au declarat într-un comunicat comun FBI și Agenția pentru Securitatea Cibernetică și Securitatea Infrastructurii (CISA).

ADVERTISING

Conform New York Times, telefoanele lui Donald Trump și J.D. Vance au fost ținte ale acestui atac, iar cei doi au fost avertizați săptămâna aceasta. Anchetatorii încearcă să stabilească dacă hackerii au obținut acces la datele și comunicațiile lor, au mai menționat New York Times și Washington Post.

FBI nu a comentat asupra țintelor precise ale atacului.

Dezvăluirile vin cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale strânse, iar Trump și Vance au fost critici vocali ai Chinei.

ADVERTISING

Se pare că atacul a folosit rețeaua operatorului de telefonie Verizon, care a declarat că este conștient de faptul că un „actor de stat cu capacități avansate” a vizat operatori americani pentru colectarea de informații și că lucrează pentru a evalua și remedia orice posibil impact.

La sfârșitul lunii septembrie, justiția americană a pus sub acuzare trei hackeri presupus asociați cu Iranul, acuzați de o tentativă de atac informatic asupra campaniei lui Donald Trump.

În 2016, un atac cibernetic asupra e-mailurilor Partidului Democrat, atribuit Rusiei, a dezvăluit conversații interne, inclusiv despre candidata de atunci, Hillary Clinton.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇