10 zile până la alegerile din SUA: Ce arată cel mai recent sondaj despre lupta Trump vs Harris

10 zile până la alegerile din SUA: Ce arată cel mai recent sondaj despre lupta Trump vs Harris

Kamala Harris și Donald Trump se află la egalitate în preferințele americanilor, fiecare având 48% din votul popular, conform unui sondaj recent realizat de The New York Times și Siena College.

Această paritate apare cu 10 zile înaintea alegerilor, într-un moment în care milioane de americani au votat deja, iar echipa lui Harris spera să obțină un avans decisiv.

În cadrul alegerilor anterioare, democrații au avut de obicei un avantaj în votul popular, chiar dacă au pierdut în Colegiul Electoral și, pe cale de consecință, și fotoliul de la Casa Albă.

ADVERTISING

Tocmai de aceea contau pe un avans al lui Harris pentru a atrage voturi importante în state-cheie precum Michigan, Pennsylvania și Wisconsin.

Cu toate că ultimele trei luni au fost extrem de tumultoase, incluzând o dezbatere intens mediatizată, atentate la adresa lui Trump și numeroase mitinguri și campanii publicitare, sondajele arată că pozițiile celor doi candidați nu au suferit schimbări majore.

ADVERTISING

La începutul lunii octombrie, Harris avea un ușor avans în fața lui Trump, de 49% la 46%, dar scăderea actuală, chiar dacă se situează în marja de eroare, reflectă o competiție și mai strânsă.

Sondajul Times/Siena College, deși oferă o perspectivă la nivel național, subliniază că alegerile se vor decide, în final, în cele șapte state unde cei doi candidați au alocat resurse semnificative, arată publicația citată.

Însă sondajele locale din Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania și Wisconsin sugerează că și în aceste state, cursa electorală este extrem de strânsă, indicând o bătălie electorală incertă până în ultima zi.

Screenshot_26-10-2024_91712_www.newsweek.com_

Harris și Trump, umăr la umăr în toate sondajele recente. Sursa: Newsweek

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇